Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ συνάντηση με τον πρωθυπουργό

2022-10-18 09:43
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δεν ικανοποιήθηκε κανένα ουσιαστικό αίτημα, συνεχίζουν τον αγώνα τους

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

 

Να δοθούν άμεσα πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις με την ενσωμάτωση της απαράδεκτης «προσωπικής διαφοράς» στις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, καθώς και τα αναδρομικά του 11μηνου 2015 - 2016, χωρίς διακρίσεις και προαπαιτούμενα, απαίτησε η αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Οπως υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση, «τίποτε το ουσιαστικό δεν έχει λυθεί από τα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων, που υποφέρουν από την ακρίβεια και τις τεράστιες περικοπές. Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον πρωθυπουργό για μια ακόμα φορά είναι στο πνεύμα και στη λογική των εξαγγελιών της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, που όχι μόνο δεν αποτελούν αυξήσεις αλλά είναι νέες παραπέρα μειώσεις στις συντάξεις μας», ενώ το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε είναι η καταβολή, στις δικαιούχες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, των εθελοντικών εισφορών των ίδιων των συνταξιούχων (0,20 λεπτών τον μήνα) για τα λειτουργικά τους έξοδα, οι οποίες παρακρατούνται από τον ΕΦΚΑ.

 

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Γι' αυτό οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ορίζοντας ως επόμενο σταθμό τους την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

 

Τόσο στη συνάντηση όσο και μετά απ' αυτή, η ΣΕΑ προβάλλοντας τα αιτήματά της διατύπωσε ταυτόχρονα και τα επιχειρήματά της σε σχέση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δεχτούν και να ονομάσουν αυξήσεις τα ποσά που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ», καθώς από τον νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι αυξήσεις στους συνταξιούχους απαγορεύτηκαν μέχρι το 2022, πράγμα που τήρησε και η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ οι συντάξεις «για 13 χρόνια σφαγιάζονται, με τεράστιες περικοπές από όλες τις κυβερνήσεις στις κύριες και επικουρικές, στις συντάξεις χηρείας, με την αφαίρεση της 13ης και της 14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, του εφάπαξ... Συγχρόνως, σφαγιάστηκαν δικαιώματα των συνταξιούχων, κοινωνικού χαρακτήρα».

«Οι συνταξιούχοι που έχουμε πληρώσει αυτό το τεράστιο τίμημα δεν μπορούμε να δεχθούμε ως αύξηση το 6% - 7%, όταν αυτό το ποσοστό δεν καλύπτει ούτε την αύξηση του τιμάριθμου του τελευταίου διαστήματος», προσθέτει η ΣΕΑ, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα κι αυτά τα ποσοστά δίνονται μόνο στις κύριες και όχι στις επικουρικές συντάξεις, ενώ καραδοκεί και η εφορία, αφού δεν γίνεται διεύρυνση της φορολογικής κλίμακας.

Στον αντίποδα της κυβερνητικής κοροϊδίας και της τραγικής κατάστασης που βιώνουν, οι συνταξιούχοι επαναφέρουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα, κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Επίσης, να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται και να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισ.

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Παράλληλα οι συνταξιουχικές οργανώσεις συνεχίζουν τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις τους σε όλη τη χώρα, και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο χθες στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή συνταξιουχικών σωματείων από Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Εβρο.

Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία της Κομοτηνής, απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Δημοσίου και μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Με αγώνες απαντάμε στην προσαρμογή - Θέλουμε συντάξεις για ανθρώπινη ζωή» ήταν το κεντρικό σύνθημα και στο δυναμικό συνταξιουχικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην Καλαμάτα, από τα σωματεία της Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα των συνταξιουχικών συγκεντρώσεων τις επόμενες μέρες έχει ως εξής: Σήμερα Τρίτη: Πύργος, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Λιβαδειά, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Τύρναβος, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Αύριο Τετάρτη: Λαμία, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη: Λάρισα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Κατερίνη, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Βόλος, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Κόρινθος, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Βέροια, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου. Την Παρασκευή 21 Οκτώβρη: Αμφισσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λαού. Τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη: Τρίκαλα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.