Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- Περιφερειακές συγκεντρώσεις Πύργο,Λαμία, Άρτα

2016-03-04 11:42
 

Μαζικές συγκεντρώσεις 

για το Ασφαλιστικό 

σε Πύργο, Λαμία και Άρτα 

(ΦΩΤΟ)

 
  • Από τον Πύργο
  • Από τον Πύργο
  •  
  • Περιφερειακές συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες
  • Περιφερειακές συγκεντρώσεις συνταξιούχων θα γίνουν σε όλη τη χώρα. 

  • Και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 7 Μάρτη, στη Θράκη - στην Κομοτηνή στις 11 π.μ., την Τρίτη 8 Μάρτη στη Μακεδονία - στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ., 

  • την Τετάρτη 9 Μάρτη στη Θεσσαλία - στη Λάρισα στις 11 π.μ. και στην Κρήτη στο Ηράκλειο στις 11 π.μ., 

  • την Πέμπτη 10 Μάρτη στην Αθήνα στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Τετάρτη συνταξιούχοι στον Πύργο,στη Λαμία και στην Άρτα στο πλαίσιο των περιφερειακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στον Πύργο

Στον Πύργο πραγματοποιήθηκε παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ. Μίλησε ο Λέανδρος Μάκκας, αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι συνταξιουχικών Σωματείων από την Πελοπόννησο καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Ηλείας Χρήστος Γιαννόπουλος. Αντιπροσωπεία των αγροτών συμμετείχε στην κινητοποίηση με τα τρακτέρ, τα οποία μπήκαν στην κεφαλή της πορείας που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την 48ωρη απεργία όταν φέρει η κυβέρνηση το νόμο - έκτρωμα στη Βουλή.

Συγκέντρωση και στη Λαμία 

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία όπου συγκεντρώθηκαν συνταξιούχοι από την Άμφισσα, την Θήβα και την Λιβαδειά.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία εάν και όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νόμο - λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση στην Βουλή. Παράλληλα, κάλεσε τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στην χώρας μας, αλλά και σε αποφασιστική εναντίωση στις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, στην ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο, καθώς και στις αποφάσεις της ΕΕ με την συνευθύνη της κυβέρνησης για το Προσφυγικό. Επίσης, στην συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων του ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ Φθιώτιδας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.