Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - παναττική συγκέντρωση για την υγεία

2016-05-26 10:44
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
 «Ολοι στο δρόμο να υπερασπιστούμε 
τα δικαιώματά μας στην Υγεία και τη ζωή»
Δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, 
με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης
 
 
Οι ( ΣΕΑ ) συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ) οργανώνουν παναττική συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) με κεντρικό σύνθημα 
 
«Ολοι στο δρόμο να υπερασπιστούμε 
τα δικαιώματά μας στην Υγεία και τη ζωή». 
 
Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.
 
Πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιούνη

Σε 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία τηνΤετάρτη, 8 Ιούνη. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας. 

ΤοΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία και να διεκδικήσουν:

 Δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ, ανάκτηση όλων των απωλειών, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την κρατική υποχρηματοδότηση, για τις πληρωμές των ασθενών, τη λειτουργία των δημόσιων Μονάδων Υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια, τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, φάρμακα, το αντιλαϊκό κυβερνητικό σχέδιο για την ΠΦΥ, το κλείσιμο και την υποβάθμιση Κέντρων Υγείας και δομών του ΠΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει πως, σύμφωνα με απογραφή του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης για το δημόσιο τομέα, «φέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι και συνολικά την τριετία 13.500 λιγότεροι», ενώ «οι κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία είναι 30.000». 

Χαρακτηριστικά, την προηγούμενη βδομάδα, με αιχμή τη δραματική έλλειψη προσωπικού, έγιναν κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Ελενα».

 Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 8 Ιούνη
 
Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Ιούνη με συλλαλητήρια την ίδια μέρα και σε κινητοποίηση μαζί με γονείς και εργαζόμενους το Σάββατο 4 Ιούνη στην Αθήνα, προχωρούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ.
 
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων στις 8 Ιούνη

Κάλεσμα στους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης καλούν οιΣυνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Η κατάσταση στην Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι της εργατικής - λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία.

Η επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ - κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα και στα ζητήματα της Υγείας.

Η “μεταρρύθμιση” της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) οδηγεί στην:

1. Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν, καθολικής Υγείας και Περίθαλψης.

2. Μεταφορά των βαρών της "μεταρρύθμισης" του "Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας" (ΠΕΔΥ) στους ασφαλισμένους και στα Ταμεία τους, αφού δεν προβλέπεται καμία επιπλέον κρατική χρηματοδότηση από όση υπάρχει σήμερα.

3. Αντί για ενίσχυση των υποδομών του δημόσιου συστήματος, σ’ αυτό απλά θα προστεθούν οι ιδιώτες των “Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων”, των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Ιατρείων. Αντί για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, θα έχουμε τους κάθε είδους "εθελοντές", που βέβαια θα πληρώνονται κανονικά για τις "υπηρεσίες τους".

4. Θα "προτρέπονται" οι ασθενείς να μην καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά να πηγαίνουν σε ΚΥ και Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ώστε να μειωθούν οι δαπάνες των νοσοκομείων για γιατρούς και άλλες ανάγκες και η εξοικονόμηση αυτή θα χρηματοδοτεί την ΠΦΥ.

5. Θα καταργηθούν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς, ώστε οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις για ιατρικές ειδικότητες που θα βγουν εκτός συμβάσεων.

6. Μέρος της ΠΦΥ θα μεταφερθεί στην ευθύνη των δήμων, οι οποίοι θα την προσφέρουν έναντι συνεισφοράς των ασφαλισμένων μέσω των δημοτικών τελών.

7. Ήδη πληρώνουμε ακριβά τη φαρμακευτική αγωγή μας και δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον στο ζήτημα αυτό, ενώ η αύξηση των εισφορών μας χρέωσε ένα επίσης μεγάλο μέρος των δαπανών για την Υγεία - Περίθαλψη.

8. Τέλος, από δω και πέρα θα υπάρχει η απειλή του αυτόματου "κόφτη" που, μετά από ένα μεταβατικό στάδιο θα περιλαμβάνει και τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας είναι μια ακόμη απάτη.

Στόχο έχουν να κρύψουν ότι η μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση εξήγγειλε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει ελάχιστες παροχές για όλους, επιπέδου πτωχοκομείου και επιπλέον καθολικές πληρωμές από το λαό. Παραπέρα ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματιών που καραδοκούν για την αρπαγή της λείας τους.

Συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Να βγούμε όλοι στους δρόμους. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας. 

Να υπερασπιστούμε την Υγεία μας, την ίδια μας την ύπαρξη. Να μην επιτρέψουμε να μας φέρονται σαν στυμμένες λεμονόκουπες, να θεωρούν την περίθαλψή μας κόστος. 

Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης. 

Όχι στην ιδιωτικοποίηση. 

Όχι στις περικοπές. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

 Άνοιγμα νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που έχουν κλείσει με 24ωρη λειτουργία. 

Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία».