Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - Μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα

2018-03-08 14:16
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Παναττική κινητοποίηση για την ανατροπή 

των αντιλαϊκών - αντισφαλιστικών πολιτικών 

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Ξεκινώντας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (διαβάστε παρακάτω) και καταλήγοντας στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, ξεκαθάρισαν πως η μαζική τους διαδήλωση είναι η αφετηρία μιας χρονιάς μαραθώνιων κινητοποιήσεων ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

Οι συνταξιούχοι αντιπαλεύουν τον νέο σφαγιασμό των συντάξεων με τον «επανυπολογισμό» και την «προσωπική διαφορά», που προβλέπει ο νόμος 4387/2016. Δεν αντιμετωπίζουν ως «περασμένα ξεχασμένα» όσα αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις, τα δώρα, την Υγεία, και διεκδικούν την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσει άμεσα λύση, με πολιτική απόφαση, στο πρόβλημα των αυθαιρέτων περικοπών στις συντάξεις που έχουν επιβληθεί πέραν των όσων προβλέπουν οι αντιασφαλιστικοι νόμοι, και να αποδοθούν στους δικαιούχους τα ποσά που παρακρατήθηκαν παράνομα, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα.

Μαζική συγκέντρωση στην πλ. Εθνικής Αντίστασης

Από το βήμα της συγκέντρωσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (δείτε βίντεο πάνω), κάλεσε τα σωματεία και τους συνταξιούχους να μετατρέψουν το τρέχον έτος σε χρονιά αγώνων, να σχεδιάσουν τη δράση τους με αίτημα την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και του τελευταίου νόμου (4387) μια σειρά διατάξεις του οποίου τίθενται το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή, με το λεγόμενο «επανυπολογισμό» των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ. «Εδώ βρίσκεται η λύση και η προοπτική, στους αγώνες», τόνισε και ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι δεν δέχονται να πληρώσουν την «ανάπτυξη» και την «έξοδο από τα μνημόνια» που διαφημίζει η κυβέρνηση. Όπως εξήγησε, οι περικοπές απειλούν να αφαιρέσουν άλλες τέσσερις συντάξεις ετησίως, αν συνυπολογιστούν οι απώλειες από τα οικογενειακά επιδόματα και η φορολογία. Προανήγγειλε τέλος κύκλο συσκέψεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων. Η Σούλα Ακζιώτη, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας (δείτε βίντεο ΕΔΩ), αναφέρθηκε στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Κάλεσε τις συνταξιούχους, που είναι αναγκασμένες να μετρούν τα ψίχουλα των συντάξεων για να βοηθούν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια, αλλά και να κάνουν τις νταντάδες και τις νοσοκόμες για τα μέλη των οικογενειών τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση των ιδιαίτερων αναγκών τους. «Με τους αγώνες μας να σταματήσουμε την αιμορραγία των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου (δείτε βίντεο ΕΔΩ).

«Φτάνει πια» τόνισε ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (δείτε βίντεο ΕΔΩ). Χρονιά καθοριστική «όχι μόνο για τις δικές μας συντάξεις, αλλά και για τις συντάξεις των επόμενων γενεών», χαρακτήρισε το τρέχον έτος ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (δείτε βίντεο ΕΔΩ). Την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα που στέλνει τους συνταξιούχους να προσπαθούν μέσα από τα δικαστήρια να κερδίσουν τις παράνομες παρακρατήσεις στηλίτευσε ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ (δείτε βίντεο ΕΔΩ).