Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 1η Οκτώβρη συγκέντρωση Αθήνα

2019-09-18 13:03

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ-ΝΑΤ– ΠΣΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

 

Σεπτέμβρης 2019

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ - ΑΔΙΑΚΟΠΑ

ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία σταθερά. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ.

Ο νέος συσχετισμός που διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές με την εναλλαγή μεταξύ των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση, αποτελεί εγγύηση για την συνέχιση και το βάθεμα των αντεργατικών, αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών  πολιτικών που έχουμε γνωρίσει τα περασμένα χρόνια.

Η κατάσταση δεν είναι ίδια με το χθες, η κυβέρνηση της Ν.Δ πατάει και αξιοποιεί την «προίκα» που έλαβε από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο βάζοντας τον πήχη σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.  

Ήδη η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της με την ένταση του αυταρχισμού, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και μια σειρά αντεργατικών, αντιλαϊκών νομοσχεδίων και δηλώσεων, αλλά και αόριστων υποσχέσεων για την δημιουργία  προσδοκιών, με  επιδόματα, την στιγμή που  το πληρωμένο συνταξιουχικό εισόδημα των συνταξιούχων και όλα τους τα δικαιώματα έχουν  κατακρεουργηθεί.  

Αξιοποιεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία και ετοιμάζει την κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, την παραπέρα  εμπορευματοποίηση της, με την προώθηση του συστήματος των «τριών πυλώνων» («εθνική» σύνταξη - επαγγελματικά ταμεία - ιδιωτική ασφάλιση) για να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει.

Η Πρώτη του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως  παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, οργανώνει πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να συνεχίσουν να μας ληστεύουν με πρόσχημα την κρίση ή την ανάπτυξη του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. 

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε την λογική ότι έγινε-έγινε. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα, που είναι πληρωμένα σε όλο μας τον εργασιακό βίο αλλά και σήμερα πληρώνουμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

· Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

· Κατάργηση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.

· Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.

· Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.

· Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.  Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. 

· Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

· Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα  η κυβερνήσεις  αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.

Την 1η Οκτώβρη στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας

Όλοι στον δρόμο του αγώνα να μην λείψει κανένας.

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης

Πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ - ΤΕΕ, ΠΟΣΕΑ - ΕΤΕΑΠ, ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 1/10, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

«Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία σταθερά. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ. Ο νέος συσχετισμός, που διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές με την εναλλαγή μεταξύ των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση, αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση και το βάθεμα των αντεργατικών, αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που έχουμε γνωρίσει τα περασμένα χρόνια», σημειώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην ανακοίνωσή τους.

Πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 3 Οκτώβρη

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Ηδη έχει οριστεί πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, στις 3 Οκτώβρη, στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ.

Η απόφαση για τη συγκέντρωση πάρθηκε στη σύσκεψη των διοικήσεων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/9 στο Βόλο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Λέανδρος Μάκας, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και ο Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους επισήμαιναν την ανάγκη συνέχισης των μαραθώνιων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της αγωνιστικής δράσης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις αρκετών συνταξιούχων από όλη τη Θεσσαλία, με ανταλλαγή πείρας από την δράση κάθε συλλόγου και με προτάσεις για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση της αγωνιστικής συνέχειας.