Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ψηφίστηκε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Βρούτση - Κατρούγκαλου

2020-02-28 10:47

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ψηφίστηκε χτες με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, με τις 158 ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών υπέρ, και 128 κατά, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Βρούτση - Κατρούγκαλου. 

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ, κατ' απαίτηση του κεφαλαίου και στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων και στρώνει το έδαφος για την επόμενη φάση της επίθεσης στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα συνταξιούχων και εργαζομένων, που είναι η πλήρης εφαρμογή του λεγόμενου «συστήματος των τριών πυλώνων», δηλαδή η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. 

Ηδη χτες από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι μέχρι το Μάρτη θα έχει κατατεθεί και νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα αφορά τον δεύτερο πυλώνα του συστήματος, αυτόν των επαγγελματικών ταμείων.

Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η οποία και στις τρεις μέρες της συζήτησης, με στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα, έκανε «φύλλο και φτερό» τα ψέματα της κυβέρνησης, που και χτες «έπεσαν βροχή» από υπουργούς και βουλευτές, για «αυξήσεις των συντάξεων» και άλλα παρόμοια. 

Ανέδειξε τη στρατηγική ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών αστικών κομμάτων και απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να δώσει την κατάλληλη απάντηση, με την οργάνωση της πάλης του για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την επιστροφή των απωλειών, βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες.