Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Μέσα από εκβιασμούς ετοιμάζουν μέτρα κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης

2015-04-15 09:12
Επικοινωνιακοί εκβιασμοί για τις συντάξεις
 

Την αβεβαιότητα όσον αφορά το μέλλον των συντάξεων συνεχίζει να τροφοδοτεί η κυβέρνηση, παίζοντας με τις αντοχές και την υπομονή των συνταξιούχων και όλων των ασφαλισμένων. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς επανέφερε το ζήτημα της οικονομικής κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων. Ενώ υποστήριξε ότι «το σύστημα αυτή τη στιγμή θέματα ρευστότητας δεν έχει. 

Μπορεί να πληρώνει κανονικότατα τις συντάξεις, χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι και το τέλος του 2017», επί της ουσίας αφήνει ανοιχτό το θέμα για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σ' αυτό το πνεύμα, ο Γ. Ρωμανιάς πρόσθεσε: 

«Αν δε βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI, το σύστημα δεν μπορεί να βγει.

 Εμείς ψάχνουμε λοιπόν. Θεσπίζουμε το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, για να ενισχύσουμε το σύστημα, και μετράμε την απόδοση 24 νέων πηγών, ενισχυτικών του συστήματος. 

Θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα».

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση συνεχίζει την πάγια τακτική που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, με όχημα την οικονομική κατάσταση των ταμείων και μέσα από εκβιασμούς, ετοίμαζαν μέτρα κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Τέτοιες και άλλες τοποθετήσεις μόνο αθώες δεν είναι. Επί της ουσίας, προλειαίνουν το έδαφος για το «άνοιγμα» εκ νέου του Ασφαλιστικού που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση και που κάτω από την πίεση των «οικονομικών δεδομένων», θα επιχειρηθεί η νομιμοποίηση και διαιώνιση των αντιασφαλιστικών ανατροπών που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αλλωστε, ανάμεσα στα ζητήματα που συζητάει η κυβέρνηση με τους θεσμούς, καθ' ομολογία της ίδιας, είναι η σύνταξη «αξιόπιστων αναλογιστικών μελετών», για την παραπέρα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και των ταμείων.