Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Καμιά εμπλοκή ή συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

2020-01-21 11:17

Συναγερμός !

  • Δηλώνει έτοιμη να μετάσχει σε αποστολή και στη Λιβύη
  • Χωρίς τέλος η κατρακύλα της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Χωρίς πάτο είναι η κατρακύλα της εμπλοκής της χώρας και του λαού μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. 

Την ώρα μάλιστα που όλα «φωνάζουν» ότι οι εξελίξεις στην περιοχή έχουν μπει σε ένα πολύ επικίνδυνο και επιταχυνόμενο «σπιράλ», η εμπλοκή αυτή παίρνει συνεχώς όλο και πιο «χειροπιαστά» χαρακτηριστικά.

Τελευταίος κρίκος στη μακρά αλυσίδα η χτεσινή ανακοίνωση - διαμέσου του γαλλικού ΥΠΕΞ - ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεισφέρει και με στρατιωτικές δυνάμεις στη νέα ιμπεριαλιστική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, στην μπούκα του κανονιού δηλαδή των ευρωατλαντικών σχεδίων ενάντια στο Ιράν, που δείχνει μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα την επικίνδυνη εμπλοκή για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει φρεγάτα που θα ενταχθεί στη δύναμη υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ», που θα βρίσκεται σε αποστολή τους επόμενους μήνες στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, για να περάσει στη συνέχεια το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα.

Αλλά και η δήλωση του ΥΠΕΞ την Παρασκευή, μετά από τη συνάντησή του με τον Λίβυο στρατάρχη Χάφταρ, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να στείλει (ένοπλες) δυνάμεις στη Λιβύη, στο πλαίσιο όποιου «μηχανισμού εκεχειρίας» στήσουν οι Ευρωατλαντικοί, για να μοιράσουν τα ιμάτια της χώρας, αφού πρώτα τη διέλυσαν στα εξ ων συνετέθη.

Ολα αυτά, την ίδια ώρα που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μόνο οι λεπτομέρειες μένουν για να σταλεί συστοιχία πυραύλων «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, ως μέρος της πυραυλικής ασπίδας αλλά και συνολικά ως κομμάτι των στρατιωτικών δυνάμεων και υποδομών που περικυκλώνουν το Ιράν και αποτελούν στηρίγματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στα σχέδιά τους απέναντι στους λαούς της περιοχής.

Και την ίδια ώρα που η «κορωνίδα» της εμπλοκής στα ευρωατλαντικά σχέδια, η «ανανεωμένη» Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, βρίσκεται από σήμερα προς συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε ένα ξέφραγο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και το λαό μας ξεκάθαρα σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Η εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων σε εκτός συνόρων αποστολές, η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η βαθύτερη συμμετοχή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους σημαίνουν μόνο νέα δεινά για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Καμία σχέση δεν έχει με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, της ασφάλειας και της σταθερότητας, όπως προκλητικά λένε. Το ακριβώς αντίθετο: Η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι ο λόγος της ανασφάλειας για το λαό, η πηγή των κινδύνων για την ειρήνη αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τεράστιες ευθύνες έχουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που κάνουν πλάτες στο σχεδιασμό αυτόν, με πρώτο πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Που όχι μόνο ως κυβέρνηση πήγε «σε άλλο επίπεδο» την εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, προετοίμασε την επικίνδυνη Συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και που επιχειρεί και ως αντιπολίτευση ξανά, με τάχα «προοδευτικό» και «αριστερό» μανδύα, να δώσει άλλοθι στην πολιτική της εμπλοκής που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Χαρακτηριστικό είναι το πώς υποδέχτηκαν τα στελέχη του τις ειδήσεις για βαθύτερη εμπλοκή, όπως π.χ. για την αποστολή «Patriot», «διαμαρτυρόμενοι» γιατί τάχα η εμπλοκή αυτή δεν θα είναι νομιμοποιημένη με την «ομπρέλα» της ΕΕ, του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ (!) κ.ο.κ. 

Αν η εμπλοκή βαφτιστεί «ειρηνευτική αποστολή», οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν έχουν πρόβλημα. Αλήθεια, οι αποστολές με την «ομπρέλα» ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπου συμμετείχαν επί ημερών τους οι Ενοπλες Δυνάμεις, πού διασφάλισαν την ειρήνη και τη σταθερότητα; Στην Κεντρική Μεσόγειο όπου επιτηρούσαν τη διάλυση της Λιβύης; Μήπως στις συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ; 

Μήπως στη ΝΑΤΟική αποστολή που οι ίδιοι κάλεσαν στο Αιγαίο για να ελέγχει τον ρου των ρωσικών πλοίων με πρόσχημα το Προσφυγικό;

Τα μυθεύματα των αστικών κομμάτων που καταρρέουν ξανά, η εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια που «φωνάζει» μεγάλους κινδύνους, πρέπει να πάρουν αποφασιστική απάντηση από τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να σημάνουν συναγερμό!

Στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας να ακουστεί από χιλιάδες: 

Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή!

 Να ξεκουμπιστούν οι βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ! 

Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.