Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κάλπικα διλήμματα και παγίδες

2019-06-04 11:25

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με την ολοκλήρωση του β' γύρου των τοπικών εκλογών, η σκυτάλη πέρασε από χτες στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη. 

Με τις «εκκρεμότητες» της επόμενης μέρας, τόσο σε ό,τι αφορά τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, όσο και με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή να δίνουν τον τόνο, και με δεδομένη τη σύμπλευση των αστικών κομμάτων στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, οι διεργασίες στα αστικά κόμματα συνεχίζονται αμείωτες και επιταχύνονται. 

Στόχος να στηθούν οι νέες παγίδες εγκλωβισμού του λαού, να δυναμώσουν τα κάλπικα και εκβιαστικά διλήμματα για να αποσπαστεί η ψήφος που θα παρουσιαστεί ως «συναίνεση» του λαού στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που βρίσκεται μπροστά, ανεξάρτητα απ' το ποιος θα βρεθεί στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης.

Η ΝΔ, «ξεπλυμένη» από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει τώρα ως «διακύβευμα» για το λαό την «ισχυρή εντολή» - «πράσινο φως» για να πάρει την αντιλαϊκή σκυτάλη από εκεί που θα την αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά του «ρίχνει στη μάχη» τα δικά του εκβιαστικά προς το λαό διλήμματα και υπερασπίζεται τα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» του, με στόχο το «κλείσιμο της ψαλίδας», όσο και κυρίως την υπενθύμιση σε κεφάλαιο και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ότι ο ίδιος αποτελεί την πλέον «αξιόπιστη εναλλακτική» για το κεφάλαιο και τις ανάγκες του. 

Την ίδια ώρα και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα του αστικού πολιτικού συστήματος και την αντιλαϊκή «σταθερότητα», σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, μετά και την αποχώρηση του Ευ. Βενιζέλου, κι ενώ ως στόχος τίθεται η «αναβάθμισή» του στα αντιλαϊκά παζάρια της επόμενης μέρας. 

Οι διεργασίες καλά κρατούν και στα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα και μορφώματα, με μετακινήσεις στελεχών, «εξαφάνιση» μικρότερων και ανάδυση νέων, που σε όλους τους τόνους δηλώνουν την ετοιμότητά τους να παίξουν το ρόλο της αντιλαϊκής εφεδρείας, είτε σε κυβερνήσεις συνεργασίας είτε ως αναχώματα της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Απέναντι στα κάλπικα διλήμματα και τις παγίδες εγκλωβισμού που στήνονται ξανά, πάνω στο έδαφος της αντιλαϊκής «συναίνεσης» και των «θέλω» του κεφαλαίου, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζεται με οποιαδήποτε κυβέρνηση, η μοναδική δύναμη που θα αποτελεί την επόμενη μέρα στήριγμα για τον αγώνα των συνταξιούχων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για την ανάκτηση όλων των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, είναι το ΚΚΕ μέσα και έξω απο τη Βουλή . 

Η ενίσχυσή του αποτελεί όρο για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση στην από χέρι αντιλαϊκή πολιτική, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, για να δυναμώσει η ελπίδα, η μοναδική φιλολαϊκή προοπτική, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.