Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ανάγκη στήριξης των επενδύσεων και με στρατιωτικά μέσα,από ΗΠΑ,Ρωσία,Ισραήλ !

2015-04-08 12:31
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Αναζητά «συνεταίρους» με «πλάτες» 
για λογαριασμό του κεφαλαίου
 

Σε ανέξοδους λεονταρισμούς όπως ότι «ο ορυκτός πλούτος, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων πολιτών δεν υποθηκεύονται», αναλώθηκε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον «Ενικό», την ίδια ώρα που απηύθυνε εκ νέου πρόταση για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου, θέτοντας και την ανάγκη στήριξης της επένδυσης και με στρατιωτικά μέσα, αναφέροντας ότι τέτοια δυνατότητα έχουν χώρες όπως, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ισραήλ!

Παίζει με τη φωτιά των ανταγωνισμών

Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, ενώ τάχτηκε υπέρ του «έντιμου συμβιβασμού» πρόσθεσε ότι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους τους οδηγεί στο να μην έχει ο συμβιβασμός τέτοιο χαρακτήρα, ενώ υποστήριξε ότι οι δανειστές «δε θέλουν να υπάρξει συμφωνία». 

Αν οι δανειστές της χώρας αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων στη χώρα, τότε δε θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία, όπως μπορούμε, αλλά αυτό σημαίνει πως «εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υπέδειξε τις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Ινδία ως τα κράτη με τα οποία θα επιδιωχτεί η σύναψη συμφωνιών σ' αυτή την περίπτωση. 

«Εχουμε απλωθεί σε όλο τον κόσμο και οι επαφές μας αποδίδουν», είπε.

Ρίχνοντας νερό στο μύλο της σεναριολογίας περί εκλογών ο Π. Καμμένος υποστήριξε πως αν προκύψουν διλήμματα τότε ο λαός θα κληθεί να «μιλήσει με εκλογές ή δημοψήφισμα». 

Υπεκφεύγοντας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών δεν έχουν συμφωνήσει ή υπογράψει οτιδήποτε δεσμευτικό για τη χώρα, όταν πρόσφατα συμφωνήθηκε η επέκταση του μνημονίου. Ερωτηθείς για την αναβάθμιση των αεροσκαφών P3 Orion, ανέφερε ότι αυτήν την απόφαση - που χαρακτήρισε σωστή - την είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση στις 13 Οκτώβρη 2014.

Σε ό,τι αφορά νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί αποφυλάκισης κρατουμένων με 80% αναπηρία που θεωρείται ότι «φωτογραφίζει» και τον Σάββα Ξηρό, επισήμανε: «Οπου έχουμε (οι ΑΝΕΛ) κόκκινες γραμμές, δεν θα ψηφίζουμε», προσθέτοντας ότι υπάρχουν οι εναλλακτικές είτε να βρίσκονται σε φυλασσόμενους χώρους, είτε να παρακολουθούνται με «ηλεκτρονικό βραχιόλι» και πως «αν δεν γίνουν δεκτές, θα πούμε όχι».

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στους «Times» ο Π. Καμμένος επαναλαμβάνει ότι αν η Ελλάδα εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη τότε «κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων θα ξεχυθούν από την Τουρκία προς την καρδιά της Δύσης ... 

Αν αυτά τα κύματα μεταναστών αυξηθούν, τότε η απειλή των εισερχόμενων εξτρεμιστικών στοιχείων δεν θα αυξηθεί μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Δύσης». 

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Δεν μπορούμε να κρατάμε το Ισλαμικό Κράτος εκτός αν η ΕΕ εξακολουθεί να ασκεί bullying σε βάρος μας» και μεταξύ άλλων ο Π. Καμμένος υποστηρίζει πως «αν η Ελλάδα εξαφανιστεί, τότε διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την οικονομική σταθερότητα και το ευρώ».