Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2013-07-08 00:20

 Συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο «ενάντια στα νέα μέτρα καρμανιόλα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα ,

Το συλλαλητήριο θα γίνει την  :  

Πέμπτη 11 Ιούλη στις 8 το απόγευμα Πλατεία  Συντάγματος                                                             

Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα μέτρα - καρμανιόλα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα που απαιτούν από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούμε τους συνταξιούχους σε γενικό ξεσηκωμό.

Τα μονοπώλια ντόπια και ξένα τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Η κυβέρνηση χορεύει στον ταμπουρά που βαράνε ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες και οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Είναι πια όλο και πιο καθαρό παρά τα παραμύθια της κυβέρνησης και των καπιταλιστών ότι: Καπιταλιστική ανάπτυξη, ανάπτυξη δηλαδή στηριγμένη στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των καπιταλιστών και εργατικά λαϊκά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα σε υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, σε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις είναι πράγματα αντίθετα.

Μεσσίες και διαχειριστές που υπόσχονται, όπως η κυβέρνηση, και την πίτα ολάκερη και τον καπιταλιστικό σκύλο χορτάτο είναι το ίδιο πολιτικοί απατεώνες όσο και η κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 8 μ.μ.

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε  όλοι στους δρόμους       

................................................................................................................................................................................................................................

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

                                     Τ.Κ 18531 - ΤΗΛ. FAX. 2104131209                                                                                                

  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 4ος ΟΡΟΦΟΣ– ΓΡΑΦΕΙΟ 6                                                                                                                                                                                                                                                                           

email : enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr                                                                                                                                                    

  Διεύθυνση site -  syntaxioychos.webnode.gr                                                                                                                                                    

  Αποφ. Πρωτοδ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 633/20-2-57

……………………………………………………………………………………….....................................................................................................................

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων  για να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των Συνταξιούχων , των Εργαζομένων , των Ανέργων .

Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Μόνο οργανωμένος αγώνας θα φέρει την αλλαγή εξουσίας  

...................................................................................................................................................................................

Συντάξεις πείνας για την πλειοψηφία των συνταξιούχων

0 - 500 ευρώ οι 4 στις 10 και 0 - 1.000 ευρώ οι 8 στις 10

 Με συντάξεις πείνας επιβιώνει η πλειοψηφία των συνταξιούχων της χώρας, εξαιτίας της αντιασφαλιστικής πολιτικής, της υποχρηματοδότησης και της πολύμορφης καταλήστευσης των ταμείων από κράτος και εργοδότες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, από το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων - «Ήλιος», κάτω από 500 ευρώ είναι τον Ιούλιο 1.071.722 κύριες συντάξεις ή το 37% (ή 4 στις 10) των κύριων συντάξεων. Κάτω από 1.000 ευρώ είναι το 77% (ή 8 στις 10) κύριες συντάξεις. Κάτω από 500 ευρώ είναι και 1.534.128 επικουρικές συντάξεις ή το 99,4% του συνόλου.

................................................................................................................................................................................................................................

    Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ απαιτεί την επαναφορά του προγράμματος της λουτροθεραπείας

Στον Προκρούστη των περικοπών και οι λουτροθεραπείες

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους η απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει δραστικά το ποσό, σύμφωνα με τον τελευταίο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, για την κάλυψη των αναγκαίων λουτροθεραπειών χιλιάδων συνταξιούχων. Συγκεκριμένα, το ποσό κάλυψης των λουτροθεραπειών έπεσε στα 150 ευρώ, ενώ για το 2012 ήταν 250 ευρώ και μέχρι το 2011 χορηγούνταν όλα τα έξοδα (μεταφορικά, ξενοδοχείο, λούσεις).

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑκαταγγέλει την απόφαση και απαιτεί την επαναφορά του προγράμματος της λουτροθεραπείας στο προηγούμενο επίπεδο σε ό,τι αφορά την οικονομική κάλυψη και την ιατρική διάγνωση, που τη συρρίκνωσε για να ελαττώσει τους δικαιούχους αλλά και τον αριθμό λούσεων. «Η απαίτησή μας αυτή έχει να κάνει με την υγεία μας που δεν την διαπραγματευόμαστε και καλούμε τους συνταξιούχους και τα άλλα λαϊκά στρώματα με τον αγώνα τους να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές για να εφαρμοστεί ένα καθολικό, ενιαίο,  δωρεάν σύστημα υγείας που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας»,