Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Υποψήφιοι της ΝΔ αγκάλιασαν τη συμφωνία των Πρεσπών

2019-02-23 11:01

Τίποτα παράξενο

 

Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων της ΝΔ για τις ευρωεκλογές σχολιάστηκε από μερίδα του Τύπου με επισημάνσεις ότι ανάμεσά τους είναι πρόσωπα από πολιτικούς χώρους που «αγκάλιασαν τη συμφωνία των Πρεσπών» και δεν έχουν πρόβλημα με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». 

Μάλιστα, η «Αυγή», επικαλούμενη πρόσφατες δηλώσεις ορισμένων απ' αυτούς, ειρωνεύεται τη ΝΔ, προσάπτοντάς της μέχρι και «ασυνέπεια». 

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, το ίδιο έκανε και η ΝΔ πριν από λίγες μέρες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπουργοποίησε πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που το προηγούμενο διάστημα τασσόταν αναφανδόν ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. 

Τίποτα το παράξενο, λοιπόν. 

Κανένα σινικό τείχος δεν χωρίζει τα αστικά κόμματα, παρά την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να στήσουν το νέο δίπολο με ψευτοδιλήμματα και καβγάδες για τα δευτερεύοντα και τα επιμέρους. 

Αντίθετα, όλες τις αστικές δυνάμεις «γεφυρώνει» η συνέπεια με την οποία υπερασπίζονται στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, όπως είναι ο στόχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της βαθύτερης ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, για την αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης στην περιοχή. 

Πάνω σ' αυτό το έδαφος γίνονται και οι μετακινήσεις στελεχών και βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, επαληθεύοντας την εικόνα της «κινούμενης άμμου» στο πολιτικό σύστημα, που πάντα βρίσκει κανείς στην άκρη του βούρκου...