Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Υποκρισία τα χειροκροτήματα για υγειονομικούς

2020-03-21 11:33

Οι Υποκριτές  ζητάνε ο λαός

να στηρίξει με το χειροκρότημά τους

στα μπαλκόνια τους υγειονομικούς...

Η αλήθεια είναι πως το προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας αξίζει το χειροκρότημα του λαού, καθώς πασχίζει να διατηρήσει τη λειτουργία του με κόπους και βάσανα.

Η ειρωνεία είναι όμως ότι οι ίδιοι που με την πολιτική τους ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στο δημόσιο σύστημα της Υγείας, είναι αυτοί που ζήτησαν από τους εργαζόμενους και το λαό να στηρίξει με το χειροκρότημά τους στα μπαλκόνια τους υγειονομικούς...

Η ειρωνεία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν θυμηθεί κανείς πως μονάχα λίγους μήνες πριν, η κυβέρνηση είχε «ψεκάσει» με τα ΜΑΤ τους νοσοκομειακούς γιατρούς, υγειονομικούς και εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που διαδήλωναν έξω από ημερίδα του ΠΙΣ που διαφήμιζε τις ΣΔΙΤ στην Υγεία, μαζί με τραπεζίτες, ιδιοκτήτες μονοπωλιακών ομίλων ιδιωτικής Υγείας και άλλους ανθρώπους της «αγοράς».

Σε όλο αυτόν τον εμπαιγμό δεν πάνε πίσω και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούν τώρα να εμφανιστούν ως δήθεν «προστάτες» του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας.

Δεν έχει περάσει όμως πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με υποστηρικτή την τότε αξιωματική «συμπολίτευση», εγκαινίαζε το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, το πρώτο νοσοκομείο ΝΠΙΔ - μη κερδοσκοπική επιχείρηση, ενώ ταυτόχρονα διεύρυνε το θεσμό της «ελαστικής» εργασίας στα νοσοκομεία, προχωρώντας από πάνω και σε αλλεπάλληλες μειώσεις δαπανών στον προϋπολογισμό τους.

Ας αφήσουν λοιπόν και οι μεν και οι δε τα παλαμάκια στα μπαλκόνια και ας καλύψει τώρα η κυβέρνηση από τον κρατικό προϋπολογισμό τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, τις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες.

Ας σταματήσει τώρα τις προωθούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων και κλινών, τις άγριες περικοπές στην Υγεία.