Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

YouTube ακατάλληλο και προσβλητικό το βίντεο για Χρυσή Αυγή

2018-07-06 11:19

Εμείς το ανεβάσαμε στη σελίδα μας τα συμπεράσματα δικά σας 

Απαγορεύσεις...

Πόσο εύκολο είναι, τελικά, να κατέβει ένα βίντεο από το YouTube; 

Απ' ό,τι φαίνεται, αρκεί απλά να μη βολεύει κάποιους. 

Το βίντεο «Ναζιστική Χρυσή Αυγή - Τυφλή αφοσίωση στον αρχηγό», από το κανάλι του «902.gr», αποκλείστηκε από το YouTube σε πολλές χώρες, κυρίως της ΕΕ. 

Στις υπόλοιπες χώρες όπου δεν έχει αποκλειστεί, βγαίνει με προειδοποιητικό μήνυμα ότι το περιεχόμενο είναι ακατάλληλο και προσβλητικό για μέρος του ακροατηρίου.

 Συγκεκριμένη αιτιολόγηση από το YouTube για τους περιορισμούς αυτούς δεν έχει δοθεί, παρά μόνο μια γενική αναφορά σε όρους περιεχομένου και μια επισήμανση ότι έχει γίνει «νομική καταγγελία» και ότι έχει «επισημανθεί από την κοινότητα του YouTube».

... χωρίς προσχήματα

Στην «έφεση» που το YouTube επιτρέπει, εξηγήθηκε ότι το κανάλι ανήκει σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα και ότι το βίντεο αποτελεί μέρος του ρεπορτάζ, το οποίο με ντοκουμέντα αναδεικνύει τον εγκληματικό χαρακτήρα ναζιστικής οργάνωσης. 

Η απάντηση ήταν ότι το YouTube αποφάσισε να διατηρήσει τους περιορισμούς στο βίντεο. 

Τα μηνύματα, όπως φαίνεται, είναι αυτοματοποιημένα και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση στο γιατί κατέβηκε το βίντεο, όπως και γιατί τίθενται περιορισμοί σε βίντεο που αποκαλύπτουν τον ναζιστικό - εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και όχι σε υλικό της ίδιας της ναζιστικής οργάνωσης. 

Είναι φανερό ότι η ευαισθησία του YouTube ως προς το περιεχόμενο των βίντεο είναι εντελώς προσχηματική. 

Οσο για το ποιους ενόχλησε το βίντεο, είναι προφανές. 

Οπως προφανές είναι και το γεγονός ότι όσο κι αν οι όμιλοι που ελέγχουν το internet κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τον «σεβασμό» στην ελευθερία του λόγου, αυτή έχει πολύ συγκεκριμένα όρια...