Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

William B υπάλληλος της CIA πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών

2015-02-17 13:22
Ενταλμα σύλληψης για στέλεχος 
κλιμακίου της CIA στην Αθήνα
 
 

Ενταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ William B. εξέδωσε, χτες, ο ανακριτής Δ. Φούκας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υπάλληλος, στέλεχος του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, με τη μέχρι σήμερα έρευνα των δικαστικών αρχών, είναι ο πρωταγωνιστής του αποκαλούμενου σκανδάλου των υποκλοπών σε βάρος τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και μελών της κυβέρνησής του. Το αδίκημα αφορά κατασκοπεία (σε βαθμό κακουργήματος).

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, προκύπτει πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά - σκιές και πως πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, δηλαδή έως το Μάρτη του 2005.

Το καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον ανακριτή για να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο αυτό δεν έγινε. 

Ο ανακριτής συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτιρίου στα νότια προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών και φέρεται να ήταν το «στρατηγείο» τους.

 Στο ίδιο σημείο, μάλιστα, φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν - σύμφωνα με εκτιμήσεις - κεραία υποδοχής πληροφοριών.