Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Τροφή για σκέψη πριν τη κάλπη στις 7 Ιούλη - Γιατί στις 8 Ιούλη ο αγώνας συνεχίζετε .

2019-07-02 11:51

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όσους δεν τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές,

για να τον τιμωρήσουν,

να τον ψηφίσουν στις 7 Ιούλη,

γιατί «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας...».

Η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κριτήριο της πολιτικής του και αυτό δεν αλλάζει, είτε ψηφίζουμε για ευρωεκλογές είτε για εθνικές εκλογές.

Όσοι λοιπόν επέλεξαν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές απέχοντας από τις κάλπες, πρέπει στις 7 Ιούλη να ολοκληρώσουν μια πορεία χειραφέτησης από τα κάλπικα διλήμματα και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ.

Και όσοι το έχουν ήδη κάνει, καλούνται την Κυριακή να επιβεβαιώσουν την επιλογή αυτή, που τους δικαίωσε, και τις μέρες που απομένουν να μεταδώσουν τη φωνή του Κόμματος ακόμα πιο πλατιά, να εργαστούν μαχητικά για να κάνουν κι άλλοι το βήμα που έκαναν οι ίδιοι.

Την περασμένη τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη «βρώμικη δουλειά» για το κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του, ενώ σήμερα συναγωνίζεται με τη ΝΔ σε αντιλαϊκές δεσμεύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η «αυτοκριτική» που κάνει, για να ξεγελάσει το λαό, ισοδυναμεί με προσπάθεια να μηδενίσει το αντιλαϊκό «κοντέρ» και να πάρει συγχωροχάρτι για τα μνημόνια που ψήφισε και εφάρμοσε, για την αντιλαϊκή πολιτική που «δικαίωσε» το έργο των προηγούμενων, στρώνοντας το έδαφος για την κυβερνητική επάνοδο της ΝΔ.

Η προσπάθεια, εξάλλου, του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει εκλογικά δυνάμεις δυσαρεστημένων από την πολιτική του, με ψευτοδιλήμματα και « αντιδεξιές » κορόνες, δείχνει την αγωνία του να πείσει όσους είχαν ποντάρει σε αυτόν (επιχειρηματικοί όμιλοι, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί) ότι παραμένει «μάχιμη» εφεδρεία, ικανή να ενσωματώνει και να χειραγωγεί αντιδράσεις, να αναπαράγει τη μοιρολατρία και το χαμήλωμα των απαιτήσεων.

Αυτά είναι άλλωστε τα παράσημα που κέρδισε τα προηγούμενα πέντε σχεδόν χρόνια της διακυβέρνησής του.

Κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, αγρότης, νεολαίος, που γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, δεν πρέπει να του δώσει την ευχαρίστηση να πιστεύει ότι τον κρατάει στο χέρι.

Ότι η δυσαρέσκειά του είναι γινάτι που πέρασε, δίνοντας άλλοθι στην πολιτική που τον τσάκισε τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχιστεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Κι αυτό μπορεί να το εκφράσει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, που προειδοποίησε έγκαιρα για την απάτη της «πρώτη φορά αριστεράς», αγωνίστηκε με συνέπεια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, πάλεψε για μέτρα ανακούφισης και πραγματικής στήριξης του λαού, αποκάλυψε το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο που υπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου, την ενιαία στρατηγική τους, που εκπορεύεται από το στόχο της ανάπτυξης για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις δεσμεύσεις τους στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς.

Στις 8 Ιούλη, πράγματι αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

  • Γι' αυτό λέμε ΟΧΙ σε μια ζωή μαρτύριο, με θυσίες δίχως τέλος για να αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
  • Λέμε ΟΧΙ στις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο στο όνομα της ανάπτυξης, που είναι η άλλη όψη της φοροληστείας του λαού, των ακόμα μεγαλύτερων περικοπών σε δαπάνες που αφορούν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες.
  • Λέμε ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή, στο να γίνει η Ελλάδα ορμητήριο πολέμου, βάζοντας το λαό στο κέντρο μεγάλων ανταγωνισμών και καθιστώντας τον μαγνήτη κινδύνων.

Αυτά περιέχει το «κοινό πρόγραμμα» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το οποίο μάλιστα θα συζητηθεί και θα επικυρωθεί την επομένη κιόλας των εκλογών, στο Γιούρογκρουπ που συνεδριάζει στις 8 Ιούλη, με θέμα την 3η «μεταμνημονιακή αξιολόγηση» της ελληνικής οικονομίας.

Το ζήτημα επομένως δεν είναι να τιμωρηθεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν τίθεται θέμα να ...σωφρονιστεί, αλλά να αναλογιστούν όσοι δεν τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές και τώρα ταλαντεύονται, ότι την επόμενη μέρα χρειάζονται ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό τους, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα συνεχιστεί από την ΝΔ, η οποία περιμένει να παραλάβει τη σκυτάλη.

Μόνο αυτό το αποτέλεσμα θα είναι προμήνυμα αγωνιστικής ανάτασης, προαναγγελία ότι η επόμενη κυβέρνηση θα βρει απέναντί της ένα πιο δυνατό εργατικό κίνημα.

Την επομένη των εκλογών, λοιπόν, σημασία για το λαό δεν έχει η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο, ούτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να συγκρατήσει την πτώση του.

Σημασία έχει να βγει ενισχυμένος ο πραγματικός αντίπαλος της πολιτικής που μαυρίζει τη ζωή των εργαζομένων:

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι θετική και ελπιδοφόρα επιλογή, είναι η πραγματικά ριζοσπαστική απάντηση και η μόνη χρήσιμη ψήφος από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος.

ΤΣΙΠΡΑΣ << Κλάσεις ανώτερη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ >>

 

«Κλάσεις ανώτερη» από τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Παπανδρέου και Παπαδήμου χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Η σύγκριση που επέλεξε, βέβαια, μιλάει από μόνη της, επιβεβαιώνοντας ότι στο ίδιο γήπεδο παίζουν όλοι τους, έστω κι αν ο πρωθυπουργός είπε κάτι αστεϊσμούς περί κυβερνήσεων «μη κανονικότητας».

Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το πώς δικαιολόγησε την «ανωτερότητα» της δικής του κυβέρνησης:

«Ήταν η μόνη από αυτές που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα (σ.σ. εφαρμόζοντας το μέχρι και το τελευταίο "κόμμα" και προσθέτοντας άλλες τόσες αντιλαϊκές δεσμεύσεις έως το 2060) και μάλιστα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ανοχής».

Είπε δηλαδή αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο:

Ότι έφερε σε πέρας μια μεγάλη βρωμοδουλειά του κεφαλαίου, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι κοινωνικές αντιδράσεις και λερώνοντας τις έννοιες της «αριστεράς» και της «προόδου», τις οποίες έκαναν παντιέρα για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Και μετά απ' όλα αυτά, κάνουν τους ανήξερους για το ποιος επέτρεψε στη ΝΔ να εμφανίζεται σήμερα «δικαιωμένη» για την πολιτική της και να ετοιμάζεται να αναλάβει τη σκυτάλη της διακυβέρνησης.

Διόδια

Επειδή με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που εξέδωσε προεκλογικά, για να αναστείλει τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κλέψει καμιά ψήφο απ' αυτούς που κορόιδευε το 2015 με το «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία από την τετραετή κυβερνητική θητεία του, που επιβεβαιώνουν ότι, όπως και οι προηγούμενοι, τάραξε το λαό στα χαράτσια, προκειμένου να συντηρείται η τρελή κερδοφορία των κατασκευαστών που εισπράττουν τα διόδια.

  • Θυμίζουμε λοιπόν ότι στα 2.133 χιλιόμετρα που αριθμεί το δίκτυο των μεγάλων δρόμων στην Ελλάδα, αντιστοιχούν 46 μετωπικοί σταθμοί διοδίων και 99 πλευρικοί.
  • Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, θα αυξηθεί κατά 27, όταν ολοκληρωθούν και οι υπόλοιποι σταθμοί (μετωπικοί και πλευρικοί) στην Εγνατία Οδό.
  • Τα διόδια αυτά ανήκουν σε επτά ιδιωτικές και μία «κρατική» εταιρεία, που εισέπραξαν το 2018 περί τα 820 εκατ. ευρώ, από 706 εκατ. το 2017!
  • Θυμίζουμε επίσης ότι στη θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές τα διόδια, εκτοξεύοντας τα κέρδη των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους.

Ας αφήσουν λοιπόν την κοροϊδία και τους κάλπικους καβγάδες με τη ΝΔ για το ποιος ...προστατεύει τάχα το λαϊκό εισόδημα από τις ανατιμήσεις στα διόδια.

Η πολιτική τους είναι ο κλέφτης της τσέπης του λαού, για να γεμίζουν τα ταμεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από την εκμετάλλευση έργων που χρυσοπλήρωσε ο λαός.

Ο Βελόπουλος το γύρισε

Εκτός από τις κηραλοιφές, τα «τελοπόν» και τα «χειρόγραφα του Ιησού», ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης «πουλούσε» και συμμαχία με τη Ρωσία, επειδή, όπως έλεγε, «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η πολιτική των δυτικόδουλων, οι οποίοι λένε "ναι" σε ότι επιβάλλει αυτό το καθεστώς (...) οι ΗΠΑ μας αδειάζουν καθημερινά (...)

Ποια Δύση, ποια δυτική συμπεριφορά; (...)

Είμαστε με τους φίλους μας, που είναι οι Ρώσοι, που είναι Ορθόδοξοι».

Αυτά μέχρι τις ευρωεκλογές.

Γιατί μπροστά στο ενδεχόμενο να μπει στην επόμενη Βουλή, το τροπάρι άλλαξε ξαφνικά και ο Βελόπουλος το γύρισε στο ...φιλοαμερικάνικο.

Έλεγε για παράδειγμα σε εκπομπή του προχτές το βράδυ ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι οι ΗΠΑ, επειδή στη Ρωσία «γυρίσαμε την πλάτη με το εμπάργκο»!

Δεν ξέρουμε αν εκτός από τον Ιησού ο Βελόπουλος αλληλογραφεί και με τον Πάιατ.

Θα είχε ενδιαφέρον, πάντως, ο κατά τ' άλλα λαλίστατος πολιτευτής να εξηγήσει στο ακροατήριό του αυτή τη μεταστροφή, μιας και μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να «ψειρίσει» ψήφους διαφημίζοντας τον εαυτό του ως τον μόνο γνήσιο υπερασπιστή της «συμμαχίας» με τη Ρωσία, στην κόντρα της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή...

... από τον πάτο της «Αυριανής»

Γιατί τα θυμίζουμε ξανά;

Γιατί πάει πολύ από τον πάτο του βαρελιού όπου βρίσκονται και μετά από όλο τον εξαγνισμό που κατάφεραν να κάνουν ειδικά στη ΝΔ, υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνουν σήμερα κάτι ξινισμένα επιχειρήματα του 2012, που θυμίζουν πρωτοσέλιδα της «Αυριανής», όπως:

«Όλοι τους και μόνοι μας», «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο από ΝΔ - ΚΚΕ - ΠΑΣΟΚ»,                             

  «ο Μητσοτάκης τρίβει τα χέρια του με τη στάση του ΚΚΕ» και άλλα παρόμοια.

Ορισμένοι, μάλιστα, με άθλιο τρόπο καλούν τη «βάση» του ΚΚΕ να «συνετίσει» την «ηγεσία» για να στοιχηθεί με το «αντιδεξιό» παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει μέχρι τη συγκρότηση «προοδευτικής» κυβέρνησης με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ!

Οι βρωμιές τους είναι θλιβερές επαναλήψεις όσων έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση και όσων έλεγε ο μεγάλος τους δάσκαλος, το ΠΑΣΟΚ, τις περασμένες δεκαετίες.

Όμως πλέον έχουν μεσολαβήσει όλα τα παραπάνω και τέτοια επιχειρήματα έχουν πια ξινίσει.

Η πείρα των εργαζομένων είναι τεράστια, για να αντιληφθούν ότι πράγματι «όλοι τους» έχουν ένα και το αυτό πρόγραμμα, εκτός από το ΚΚΕ, που θα είναι η μόνη δύναμη στο πλάι τους την επόμενη μέρα.

Περσινά ξινά σταφύλια... της «πρώτη φορά αριστεράς»

Ας ενημερώσει κάποιος τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι διανύουμε το 2019 και ότι έχουν περάσει ήδη επτά χρόνια από όταν έριξαν το αφήγημα της «πρώτη φορά αριστεράς».

Επίσης, ας τους θυμίσει κάποιος ότι σ' αυτά τα επτά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ψήφισε ένα μνημόνιο μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εφάρμοσε όλα τα προηγούμενα, ενώ ενσωμάτωσε στις τάξεις του διάφορα απαξιωμένα και φθαρμένα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γνωστά για την προσήλωσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική, προσφέροντας το καλύτερο συγχωροχάρτι στους προκατόχους του.

Σ' αυτά τα επτά χρόνια κατάφερε όσο καμία άλλη κυβέρνηση να «ξεπλύνει» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και να συκοφαντήσει τόσο πολύ την αριστερά και τον ριζοσπαστισμό, που ούτε στα καλύτερά τους όνειρά δεν το είχαν φανταστεί τα αστικά επιτελεία.

Γι' αυτό δεν υπάρχει σήμερα άνθρωπος που να μην αναγνωρίζει ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο στις προειδοποιήσεις του για την παγίδα που στηνόταν στο λαό με την «πρώτη φορά αριστερά»..

Την Κυριακή ΚΚΕ!

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφοβίσει το λαό για τα χειρότερα που έρχονται σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά με κυβέρνηση ΝΔ, στην πραγματικότητα έχει στόχο να συγκαλύψει ότι η ΝΔ έρχεται να συνεχίσει και να πάει ένα βήμα πιο πέρα τη δική του αντιλαϊκή πολιτική.

Αξιοποιώντας τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους που διατήρησε άθικτους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους καινούργιους που ψήφισε, έρχεται τώρα η ΝΔ να πλειοδοτήσει σε αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας φωναχτά αυτά που έχει ανάγκη το κεφάλαιο

Της είναι άλλωστε πιο εύκολο να το κάνει, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «δικαίωσε» την πολιτική της όλη την περασμένη τετραετία και της έστρωσε το έδαφος για τα επόμενα βήματα, έχοντας βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο.

Πάει πολύ επομένως να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως «θεματοφύλακας» τάχα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν σε όλη του τη θητεία υπηρέτησε το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αποσπώντας τα εύσημα του κεφαλαίου

Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης από την επόμενη κυβέρνηση έχει και τη δική του σφραγίδα, όπως η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 είχε τη σφραγίδα της μνημονιακής πολιτικής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους άλλωστε (μαζί και το Ποτάμι) ψήφισε το 3ο μνημόνιο.

Τη ΝΔ τη γνώρισαν οι εργαζόμενοι και ο λαός σαν κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ότι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν.

Το αντίθετο μάλιστα. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μη διαψεύσει το κεφάλαιο ότι αυτή είναι ο διαχρονικός και αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων του, και επομένως περισσότερο αξιόπιστος από τον «νεοφώτιστο» ΣΥΡΙΖΑ

Γνώρισαν όμως και τον ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον ξέρουν ότι η πολιτική του αλληλοσυμπληρώνεται με αυτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Οτι είναι ο άλλος πόλος του ίδιου αντιλαϊκού σχεδίου, όπως γινόταν παλιότερα με τον δικομματισμό.

Γι' αυτό δεν έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο στις εκλογές, αν η ΝΔ θα κυβερνήσει αυτοδύναμη ή σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.

Δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι, ο λαός ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι, ανησυχούν και φοβούνται για τη συνέχιση την επόμενη μέρα της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία είναι δεδομένη όποια κι αν είναι η κυβέρνηση.

Γι' αυτό, την επομένη των εκλογών ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Το κόμμα που βρέθηκε μπροστά στους αγώνες ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, έβαλε εμπόδια, καθυστέρησε αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα

Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά και παντού, αν το ΚΚΕ δεν πρωτοστατούσε στην οργάνωση των αγώνων, αν δεν δούλευε σχεδιασμένα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, αν δεν ήταν φάρος αναμμένος για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού.

Την Κυριακή, επομένως, στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Γιατί αυτή είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να απαντήσει στη δικαιολογημένη ανησυχία του λαού, στους φόβους για τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανώσει την αντεπίθεση, να γεννήσει αισιοδοξία και ελπίδα στο λαό ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να πιστέψει στην ανίκητη δύναμή του!