Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Το φονικό μπουρίνι και το 112

2019-07-13 10:31

Φάρμακο δια πάσα νόσο ?

Ο τηλεφωνικός αριθμός  112 ?

 

Αν πάρει κανείς στα σοβαρά τις αναλύσεις των τελευταίων ημερών για το φονικό μπουρίνι στη Χαλκιδική, θα πιστέψει ότι μόλις ενεργοποιηθεί το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «112», θα πάψουμε μονομιάς να θρηνούμε θύματα!

Αν και ένα τέτοιο σύστημα είναι απολύτως αναγκαίο, πάει πολύ να λένε στο λαό ότι αυτό που φταίει για τις χαμένες ζωές και τις κατεστραμμένες περιουσίες, κάθε φορά που βρέχει ή πιάνει μια φωτιά, είναι η μη λειτουργία ενός μηχανισμού τηλεφωνικής ειδοποίησης για τον επερχόμενο κίνδυνο.

Ακόμα κι αν ενεργοποιηθεί, όμως, το περιβόητο «112», είναι βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί για να αναβαθμιστεί η αντιδραστική συζήτηση περί «ατομικής ευθύνης», αφού η επωδός στα επόμενα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα θα είναι «εμείς σας προειδοποιήσαμε», λες και οι ευθύνες του κράτους εξαντλούνται μόνο σ' αυτό.

Είναι λοιπόν σαφές ότι και αυτή η συζήτηση περί «μαύρης τρύπας του 112» αξιοποιείται για να αποπροσανατολίσει από τις βαριές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τη «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού σε μέσα, σχέδιο, κονδύλια και υποδομές που αφορούν την πρόληψη και την προστασία του λαού από τις συνέπειες των «ακραίων» φυσικών φαινομένων.

Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, που συνθλίβει λαϊκές ανάγκες, πρέπει να βάλουν πιο αποφασιστικά στο στόχαστρο οι αγώνες και οι διεκδικήσεις της «επόμενης μέρας», ως η μόνη εγγύηση ότι ο λαός δεν θα πνίγεται στη βροχή και δεν θα καίγεται στη φωτιά.