Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Το Ασφαλιστικό της ΝΔ συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου

2019-11-28 09:15

Συμμετέχουμε :

Σάββατο 30 Νοέμβρη

Σωματεία Αττικής 

στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Έχουμε πει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε πως η ΝΔ πιάνει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει. Αυτό έκανε με τις διευκολύνσεις, τα προνόμια και τις μειώσεις φόρων στο κεφάλαιο, αυτό κάνει με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με το χτύπημα της απεργίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αυτό ετοιμάζεται να κάνει τώρα και με το νέο Ασφαλιστικό.

Η ΝΔ έρχεται να εφαρμόσει και όχι να ακυρώσει τον νόμο Κατρούγκαλου, τον νόμο - «λαιμητόμο» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, να ολοκληρώσει το έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Γιατί το κυβερνητικό σχέδιο είναι σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, έτσι ώστε η Κοινωνική Ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα να μετατρέπεται σε «επένδυση» και ατομικό ρίσκο.

Τι σχεδιάζουν;

Οι εργαζόμενοι να υποχρεώνονται για όλη τη ζωή τους να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από το μισθό τους ή ακόμα και φόρους, όπως δηλαδή κάνουν και έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στο τέλος δεν θα γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν σύνταξη.

Γιατί οι παράμετροι που μπαίνουν σχετίζονται με την επένδυση αυτών των εισφορών και τις αποδόσεις που αυτή θα δίνει και θα εξαρτάται από τη γενικότερη πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά και της λεγόμενης «δημοσιονομικής σταθερότητας», με βάση τους δείκτες της ΕΕ, του ΔΝΤ και των «θεσμών».

Όμως, αυτό που κυρίως θέλουμε τώρα να συζητήσουμε με τους εργάτες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τα νέα παιδιά που δεν ξέρουν τι θα πει Κοινωνική Ασφάλιση, είναι πως η σύνταξη, η υγεία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι σοβαρά πράγματα.

Το κράτος πρέπει να εγγυάται αυτό το δικαίωμα σε όλους.

Δεν είναι εμπόρευμα να πωλείται.

Εδώ μιλάμε για τη ζωή μας.

Γι' αυτό και η δική μας αντίληψη δεν αντιμετωπίζει το Ασφαλιστικό ως κόστος. Γι' αυτό χρειάζεται άλλη οικονομία, άλλη κοινωνία, που δεν θα φρενάρει, αλλά θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.

Γιατί οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν περισσότερα χρόνια στα γεράματά τους εκτός παραγωγής, να ζήσουν ελεύθεροι, χωρίς το βραχνά της εργοδοτικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, να ξεκουραστούν και να διαθέσουν το χρόνο τους όπως αυτοί επιθυμούν.

Κι όχι όπως επιθυμούν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, που προσπαθούν να επιβάλουν την απασχόληση μέχρι τα βαθιά γηρατειά, με το βάρβαρο επιχείρημα της «ενεργού γήρανσης», που επιβάλλει η ΕΕ.

Γι' αυτό αγωνιζόμαστε :

Για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση,

για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης,

που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, 

τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας,    

    τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Συμμετέχουμε :

Σάββατο 30 Νοέμβρη

Σωματεία Αττικής 

στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αθήνα Σάββατο 14 Δεκέμβρη

πανσυνταξιουχικό - πανελλαδικό

συλλαλητήριο  και πορεία στο Μαξίμου.