Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Θέλουν και συγχαρητήρια κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι !

2020-04-04 12:45

Το δούλεμα έχει και όρια…

 

Από τη μία, έχουμε το λιβάνισμα της κυβέρνησης στους «ευεργέτες» για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με δωρεές που τους κοστίζουν λιγότερα απ' όσα βγάζουν οι επιχειρηματικοί τους όμιλοι μέσα σε μια μέρα.

Από την άλλη, έχουμε τους ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που εντατικοποιούν όσο δεν πάει τη δουλειά των χιλιάδων εργαζομένων, με τεράστια κερδοφορία, να αυτοδιαφημίζονται για τα «μπόνους» που σκοπεύουν να δώσουν στο προσωπικό !

 Ένας από αυτούς, μάλιστα, θα διαθέσει το ...αστρονομικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ σε 25.000 εργαζόμενους, δηλαδή 200 ευρώ στον καθένα !

Πρόκειται για τον ίδιο όμιλο που ισχυριζόταν τις προηγούμενες μέρες ότι οι εργαζόμενοι σηκώνουν πυρετό όχι από κορονοϊό, αλλά από την «ένταση της δουλειάς»...

Την ίδια στιγμή που διαφημίζεται όλη αυτή η «φιλευσπλαχνία», η κυβέρνηση χαρίζει μόνο με τις πρόσφατες ΠΝΠ 3,5 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, 11 εκατ. σε εργολάβους, 30 εκατ. στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, χώρια τις πολλαπλές απαλλαγές σε φόρους και εισφορές, όπως και τα άλλα εργαλεία για την απογείωση της εκμετάλλευσης με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Το δούλεμα λοιπόν έχει και όρια.

Αν θέλουν συγχαρητήρια, ας τα ανταλλάξουν μεταξύ τους κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι και να σταματήσουν να προκαλούν, παρουσιάζοντας την κάλπικη εικόνα ότι είμαστε όλοι στην ίδια όχθη απέναντι στην επιδημία και ότι οι συνέπειές της μοιράζονται το ίδιο σε όλους.