Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Τα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν

2018-10-25 09:13

Συνέπεια και συνέχεια του κράτους σε ότι αντισυνταξιουχικό και αντιλαϊκό

Η αναβολή που λέει η κυβέρνηση ότι κέρδισε, συγκαλύπτει ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν 21 μειώσεις συντάξεων κι αυτές δεν παίρνονται πίσω, ισχύουν. 

Οι συντάξεις μειώνονται έτσι κι αλλιώς, γιατί λείπουν επιδόματα, καταργείται το ΕΚΑΣ, ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου. 

Η τρόικα μπορεί να πει "εντάξει, μην κάνεις τώρα τις μειώσεις, να σε διευκολύνω να κάνεις εκλογές να μην έχεις μείωση". 

Και θα σου 'ρθει μετά από ένα εξάμηνο και θα σου πει "δεν πιάνονται οι στόχοι", γιατί το αν θα υλοποιηθεί ένα τέτοιο μέτρο για το λαό θα εξαρτηθεί από το αν θα πάει καλά το πρωτογενές πλεόνασμα, από το αν θα τηρηθεί ο προϋπολογισμός, αν δεν θα υπάρχουν ελλείμματα, αν θα είναι ικανοποιημένοι οι "εταίροι" με την πορεία της χώρας .

ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ - ΟΥΤΕ ΑΝΑΒΟΛΗ  

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ  

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕI

Τα μνημόνια ζουν...

Με προειδοποιήσεις και «νουθεσίες» προσπαθεί η κυβέρνηση να «φρενάρει» το δίκαιο αίτημα χιλιάδων συνταξιούχων να μην ισχύσουν οι περικοπές που επέβαλε ο νόμος Κουτρουμάνη το 2012 και να πληρωθούν αναδρομικά τη χασούρα, ύστερα από τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει συνταξιούχο. 

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την ίδια υπόθεση, η κυβέρνηση το παίζει συγκαταβατική, συστήνοντας στους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, αλλά να καταθέτουν αιτήσεις στο ΕΦΚΑ, διαβεβαιώνοντας ότι θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απόφαση και ότι θα την εφαρμόσει ανεξάρτητα από το ποιος προσέφυγε στα δικαστήρια και ποιος όχι. 

Την ίδια ώρα, όμως, το κράτος έχει ήδη ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει τον συνταξιούχο, ζητώντας επί της ουσίας να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τους οποίους κατά τ' άλλα «καταριέται», επειδή μείωσαν τις συντάξεις! 

Μιλάμε δηλαδή για αποθέωση της κυβερνητικής υποκρισίας...

... και βασιλεύουν

Και δεν είναι μόνο αυτό. 

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι «οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι παραπλανητικές», ότι «είναι μεγαλύτερο από 9 δισ. ευρώ το κόστος από την επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους» και ότι «το ΣτΕ έχει πει ότι η θετική απόφαση δεν θα ισχύσει για όλες τις προσφυγές και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ». 

Επικαλείται, μάλιστα, το συμφωνημένο με τους «θεσμούς» όριο της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατ' έτος, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να το υπερβεί η κυβέρνηση, για λόγους «δημοσίου συμφέροντος» και το οποίο, σύμφωνα με τον Τ. Πετρόπουλο, θα «βαρύνει» και στην απόφαση του ΣτΕ. 

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για να μην δοθούν στους συνταξιούχους όσα δικαιούνται, για να μην εκτροχιαστούν οι μνημονιακές συμφωνίες! 

Αλλη μια απόδειξη ότι τα μνημόνια ζουν και βασιλεύουν μετά το τέλος τους και ότι με δικαστικές προσφυγές και αποφάσεις κανείς δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του, αν δεν δυναμώσει ο αγώνας για να σαρωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και η πολιτική που τους επέβαλε.