Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΡΙΖΑ Καλή χρονιά , απάντηση του λαού «Καλά κρασιά!»

2019-01-04 11:06

2019 

ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται 

«Καλούς αγώνες!»  

ο Λαός 

 «Καλά κρασιά!».

 

 

 

«Καλούς αγώνες!» ευχόταν από το κύριο άρθρο της η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» παραμονή Πρωτοχρονιάς. 

Κι όποιος από περιέργεια επιχειρούσε να ανακαλύψει σε ποιον απευθυνόταν αυτή η προτροπή, θα διάβαζε τα εξής: 

«Οι ασταθείς γεωπολιτικές ισορροπίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το νέο έτος, καθιστούν ακόμα κομβικότερες τις εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές. Μια μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημοκρατίας ξεκινά. 

Και η Αριστερά, όπως πάντα, καλείται να σηκώσει το βάρος της Ιστορίας ώστε μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής ισότητας, της προόδου, των λαών, να δώσει θετικό σήμα στον υπόλοιπο κόσμο». 

Με άλλα λόγια, η «Αυγή» καλεί το λαό να «αγωνιστεί» για μια Ευρώπη με αυτά τα χαρακτηριστικά, στηρίζοντας με την ψήφο της «αριστερές» και «προοδευτικές» δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο οποίος, θυμίζουμε, ψήφισε το 3ο μνημόνιο, εφάρμοσε μέχρι κεραίας τα δυο προηγούμενα, ενσωματώνοντας τους νόμους τους στη «μεταμνημονιακή» εποχή, εφαρμόζει τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, συμμετέχει μέχρι τα μπούνια στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και αναβαθμίζει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, μοιράζει ψίχουλα στους πιο φτωχούς και αβέρτα προνόμια στο κεφάλαιο. 

Ζητάει, λοιπόν, από το λαό να αγωνιστεί για τη νομιμοποίηση όλων αυτών, με άλλοθι την υπεράσπιση της «δημοκρατίας» και με την αυταπάτη μιας «άλλης Ευρώπης»! 

Στις προτροπές τους λοιπόν για «καλούς αγώνες» μ' αυτό το περιεχόμενο, μια είναι η απάντηση που τους οφείλει ο λαός: «Καλά κρασιά!».

    

Παραμύθι

«Να επινοήσουμε τι σημαίνει στις νέες συνθήκες το κοινωνικό κράτος, η δίκαιη ανάπτυξη και ένας δημόσιος τομέας που υπηρετεί τον πολίτη» καλεί ο υπουργός Οικονομίας, Ευ. Τσακαλώτος, σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του μέσω του Τύπου. 

Βέβαια, δεν θέλει και πολλή... φαντασία για να καταλάβει κανείς τι εννοεί η κυβέρνηση με όλα αυτά. 

Με τον όρο «κοινωνικό κράτος», που ούτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, εννοούν τα εφάπαξ ψίχουλα για τη διαχείριση και ενσωμάτωση της φτώχειας που θα μεγαλώνει μαζί με τη «δίκαιη ανάπτυξη», την ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου που υπηρετούν. 

Κι όσο για το αστικό κράτος που θα υπηρετεί τάχα τις λαϊκές ανάγκες και την ανάπτυξη προς όφελος του λαού, αντί για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, εδώ πια δεν μιλάμε για επινόηση, αλλά για καθαρό χριστουγεννιάτικο παραμύθι...    

Αποσιωπήσεις

Η κρατική τηλεόραση και διάφορα άλλα ΜΜΕ, με αφορμή την ανάληψη, την Πρωτοχρονιά, της προεδρίας στη Βραζιλία από τον ακροδεξιό Ζαΐρ Μπολσονάρο, «φούσκωσαν» τα κάλπικα δίπολα περί «προόδου και συντήρησης», «φασισμού και δημοκρατίας». 

Αυτό που με πολλή φροντίδα αποσιωπούν, είναι ότι τον Μπολσόναρο στήριξαν και στηρίζουν ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι, που τον επέλεξαν αφού εξάντλησαν το ρόλο τους οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, οι συμμαχίες του Κόμματος Εργατών του Λούλα με άλλα αστικά κόμματα, πριν ανοίξει ο δρόμος στον επονομαζόμενο «Τραμπ της Βραζιλίας». 

Ο αντικομμουνισμός, η ένταση της καταστολής του λαϊκού κινήματος, που διακηρύττει ο Μπολσονάρο, εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τη λαϊκή δυσαρέσκεια που σωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης του καπιταλισμού, σε μια χώρα - μέλος του G20 και των BRICS, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια, όπου το μόνο που είδαν τα λαϊκά στρώματα ήταν - στα πρώτα χρόνια - κάποια μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, η οποία και σήμερα «ζει και βασιλεύει». 

Το «λατινοαμερικάνικο μοντέλο» του «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα», που είχε κάνει «σημαία» του και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε ότι ήταν μια μορφή αστικής διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που προετοίμασε το έδαφος για την περαιτέρω συντηρητικοποίηση της λαϊκής συνείδησης.    

Εξισώσεις

Ως «μποναμάς» προς το λαό από την κυβέρνηση παρουσιάστηκε η εξάμηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου. 

Βεβαίως, ακόμα και αυτή η ολιγόμηνη παράταση, που μοιάζει με «παρηγοριά στον άρρωστο», αποτελεί συμπλήρωμα της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης, αφού συνδέει το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα συγκεκριμένα νησιά (Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο). 

Στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σημειώνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύει επί ένα εξάμηνο εφόσον ο μέσος αριθμός προσφύγων στους καταυλισμούς υπερβαίνει τη δυναμικότητα φιλοξενίας ανά νησί! 

Πρόκειται δηλαδή για μια προσωρινή ανακούφιση, που έχει ως προϋπόθεση την υλοποίηση της αντιδραστικής Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες ξεριζωμένους στα νησιά, κάτω από άθλιες συνθήκες. 

Προκειμένου λοιπόν η κυβέρνηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δίκαιη αγανάκτηση νησιωτών και προσφύγων για την απάνθρωπη πολιτική της, προσφέρει έναν μειωμένο σχετικά ΦΠΑ με ημερομηνία λήξης! Οχι «μποναμάδες» λοιπόν, αλλά κυνισμό μοιράζει η κυβέρνηση...

Διαβάστε ακόμη :

Λεφτά υπάρχουν αλλά για ποιους ?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

«Ζεστό» χρήμα στους ομίλους και διόδια για εγγυημένα έσοδα

 Βρέ πως αλλάζουν οι καιροί εφημερίδα ΑΥΓΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

ΣΗΜΕΡΑ ? :

Πακτωλός κονδυλίων για τους ομίλους , συνολικά οι όμιλοι θα λάβουν 372,5 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή ο υπουργός Υποδομών, αναπαράγοντας το χιλιοειπωμένο κυβερνητικό αφήγημα, δεν διστάζει να αναφέρεται σε «εξοικονόμηση υπέρ του Δημοσίου»...........