Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Συνταξιούχοι συνέχεια και αγωνιστική απάντηση της μέτρα της κυβέρνησης

2017-10-04 10:20

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα

 (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαζική και μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί χιλιάδες συνταξιούχοι στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων δίνοντας συνέχεια και αγωνιστική απάντηση στη λαίλαπα των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων της κυβέρνησης.

Με την κινητοποίηση της Αθήνας «άνοιξε» η αυλαία των κινητοποιήσεων που έχουν οριστεί για το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.

Οι συνταξιούχοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και αμέσως μετά πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί «ενώθηκαν» με την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας είναι κοινός απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συγκέντρωση στην πλ. Εθνικής Αντίστασης μίλησε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Χαιρέτισαν ακόμη ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, ο Γιάννης Γουσέτης,πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Δικηγόρων και ο Γιώργος Πεπόνης από την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΕΛΤΑ.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη δημοσιονομική πολιτική, δηλαδή θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα» ήταν η απάντηση των συνταξιούχων, υπογραμμίζοντας ότι μόνο ένα μαζικό, ταξικό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στα νέα μέτρα. Ένα ταξικό κίνημα των συνταξιούχων μαζί με τα παιδιά τους.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις διεκδικούν τις συντάξιμες αποδοχές τους, τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων - εφάπαξ - μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά στην Υγεία και ό,τι άλλο έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο.

Απαιτούν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Απορρίπτουν τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διεξόδου γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στο δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Συγκεντρώσεις των συνταξιούχων τις επόμενες μέρες

- Στις 4 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στο Αγρίνιο, στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη.

- Στις 4 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στην Ανατολική Στερεά, στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία.

- Στις 5 Οκτώβρη, πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία στις 10.30 π.μ.

- Στις 5 Οκτώβρη, στην Πελοπόννησο, στην Πάτρα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.

- Στις 6 Οκτώβρη, πανηπειρωτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 π.μ.

- Στις 6 Οκτώβρη, παγκρήτια κινητοποίηση, στα Χανιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγοράς.

- Στις 9 Οκτώβρη, στη Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.

- Στις 10 Οκτώβρη, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 11 π.μ.

- Στις 11 Οκτώβρη, σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Επιμελητήριο, στις 11 π.μ.

FOTO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ : 902.gr