Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Συνταξιούχοι Πανελλαδική κινητοποίηση συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες

2022-06-07 14:55

Θράσος

Μπροστά στην οργή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που βλέπουν καθημερινά τις πενιχρές συντάξεις τους να εξανεμίζονται από την ακρίβεια, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν προπαγανδιστικά «αντίβαρα» και χωρίς ντροπή δεσμεύονται για ενίσχυση των συντάξεων, σπέρνοντας φρούδες ελπίδες...

Στα πλαίσια αυτά, τα κυβερνητικά στελέχη διαφημίζουν από τώρα τις δήθεν αυξήσεις που θα δοθούν το ...2023, οι οποίες όμως περιορίζονται σε κάποια ψίχουλα, που δεν καλύπτουν ούτε τον επίσημο πληθωρισμό του 2022 και αφορούν μόνο αυτούς που δεν έχουν την περίφημη «προσωπική διαφορά» του νόμου Κατρούγκαλου.

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με σχετικό άρθρο του πρώην υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη, ζητά «ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων με εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων».

Βέβαια, στο διά ταύτα, η πρότασή του δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κουτσουρεμένο ΕΚΑΣ, μέχρι 150 ευρώ, που θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια στους πιο εξαθλιωμένους (μέγιστη σύνταξη κύρια και επικουρική 550 ευρώ)! Αυτά, όταν και τα δύο κόμματα έχουν βάλει την υπογραφή τους στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, που ισοδυναμεί με απώλειες στους χαμηλοσυνταξιούχους ύψους 850-900 εκατομμύρια τον χρόνο, γεγονός μάλιστα που ο Π. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει «αναπόδραστη πορεία»!

Όταν και οι δύο σιωπούν και επί της ουσίας κλείνουν κάθε συζήτηση για τη 13η και 14η σύνταξη, που η κατάργησή τους στερεί 4,4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από τους συνταξιούχους.

Όταν και οι δύο θεωρούν ως δεδομένες και φυσικά ανεπίστρεπτες όλες τις περικοπές που επέβαλαν οι κυβερνήσεις τους από το 2012.

Μετά απ' αυτά έχουν το θράσος να πουλάνε ...«τσάι και συμπάθεια» στους συνταξιούχους, παραμονές μάλιστα της μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες τους στις 24 Ιούνη στην Αθήνα.