Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Συνταξιούχοι - παναττικό συλλαλητήριο στις 3/10

2016-09-21 08:48
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Περιφερειακές συγκεντρώσεις 
τον Οκτώβρη σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα, παναττικό συλλαλητήριο 

Σήμερα 3/10, στις 10 π.μ.,

 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης  (πρώην Κοτζιά).

Η αφίσα για τις περιφερειακές συγκεντρώσεις των συνταξιούχων

 

 
Με περιφερειακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε εφτά ακόμα πόλεις, οι συνταξιούχοι αντιδρούν σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, διαμαρτύρονται για τα φορολογικά βάρη που τους σπρώχνουν στον Καιάδα και διεκδικούν ανάκτηση των απωλειών, αυξήσεις στις συντάξεις, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται με αφορμή και τηνΠαγκόσμια Μέρα συνταξιούχων και επιδοματούχων, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Οκτώβρη από την αντίστοιχη κλαδική οργάνωση της ΠΣΟ.

 

Συγκεκριμένα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤκαι ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ καλούν σε πανσυνταξιουχική - παναττική συγκέντρωση τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Στην Πάτρα, για τους συνταξιούχους της Πελοποννήσου, στις 5/10 (10.30 π.μ., πλατεία Ολγας). Στο Ηράκλειο, για όλη την Κρήτη, στις 5/10 (11.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας).

Επίσης, στην Αρτα, για τους συνταξιούχους της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, στις 6/10 (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο). Στη Λάρισα, για την περιοχή της Θεσσαλίας, στις 7/10 (10 π.μ., κεντρική πλατεία). ΣτηΛαμία, για τη Στερεά Ελλάδα, στις 7/10 (10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου). Στη Θεσσαλονίκη, για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, στις 12/10 (11 π.μ., πλατεία Βενιζέλου). Στην Αλεξανδρούπολη, για τη Θράκη, στις 13/10 (11 π.μ., Επιμελητήριο Εβρου).

Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, προγραμματίζονται οι εξής συσκέψεις: Από τιςσυνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλίας, σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Από το Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα, την Πέμπτη 22/9, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Κορυτσάς 2 και Κωνσταντιλιέρη). Από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου, εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Κυριακή 2/10, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Ευγενίδου 5).

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στους δρόμους του αγώνα οι συνταξιούχοι 

- Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα τον Οκτώβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα το πρώτο 15νθήμερο του Οκτώβρη απευθύνουν οι  Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων είναι:

ια την Αττική στην Aθήνα, 3 Οκτώβρη στις 10 π.μ - Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πρώην Κοτζιά).

-Για την Πελοπόννησο στην Πάτρα, 5 Οκτώβρη - Πλ. Όλγας, ώρα 10.30 π.μ.

-Για την Κρήτη στο Ηράκλειο, 6 Οκτώβρη - Πλ. Ελευθερίας, ώρα 11.30 π.μ.

-Για την Ήπειρο - Αιτωλοακαρνανία στην Άρτα, 6 Οκτώβρη - Στο Εργατικό Κέντρο ώρα 10.30 π.μ.

-Για τη Θεσσαλία στη Λάρισα, 7 Οκτώβρη - Kεντρική Πλατεία ώρα 10 π.μ.

-Για τη Στερεά Ελλάδα, 7 Οκτώβρη - Πλ. Πάρκου ώρα 10.30 π.μ.

-Για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, 12 Οκτώβρη - Πλ. Ελ. Βενιζέλου ώρα 11 π.μ.

-Για τη Θράκη στην Αλεξανδρούπολη, 13 Οκτώβρη - Επιμελητήριο Έβρου ώρα 11 π.μ.

Στο κάλεσμα τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις αναφέρουν:

«Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

Μας τσακίζουν κάθε μέρα χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό.

Τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τις έκαναν προνοιακά βοηθήματα, το ΕΚΑΣ, το μέρισμα, τα έστειλαν στα αζήτητα.

Μας αποκλείουν από την Υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας φορτώνουν κάθε μέρα με νέα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε. Τα παιδιά μας τα κάνουν δούλους του 21ου αιώνα.

Τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη, είναι δικά μας χρήματα, δικός μας μόχθος. Δεν τα δανειστήκαμε από κανένα δανειστή ντόπιο ή Ευρωπαίο, δεν τα χρωστάμε σε κανένα. Τους επιστρέφουμε τα λεγόμενα αντισταθμιστικά τους ψίχουλα και διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί μέχρι το τέλος.

Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης να τελειώνουμε με τις αυταπάτες τον εφησυχασμό, την αδιαφορία την απογοήτευση.

Απορρίπτουμε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας.

Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα κομμένα δικαιώματά μας.

Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι με τις προσφυγές στη δικαιοσύνη θα μας επιστραφεί ότι μας έχει αφαιρεθεί.Οι πολιτικές που ακολουθούνται από όλες τις κυβερνήσεις δεν έχουν μόνο στόχο τα οικονομικά. Στοχεύουν μακριά να καταργήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα ωράρια εργασίας, ό,τι με αγώνες και θυσίες κερδίσαμε. Θέλουν φθηνή εργατική δύναμη και ανάπτυξη για μια χούφτα εκμεταλλευτές, θυσιάζοντας τα δικαιώματά μας.

Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Ούτε θα επιλέξουμε ποιος νέος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι οι μειώσεις στις συντάξεις και στα δικαιώματά μας, θα σταματήσει εδώ!

  • Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο τις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
  • Απαιτούμε την παροχή δημόσιας Υγείας, δωρεάν παροχής υπηρεσιών περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε έμψυχο και λοιπό υλικό την απαγόρευση δράσης ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας-περίθαλψης. Επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεων μας για την Υγεία, στον ΕΟΠΥΥ.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους να οργανωθείτε στα σωματεία και τις ομοσπονδίες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας τους αγώνες τη μαζική δράση για την ανατροπή των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με το πλούτο που παράγουμε.

Να μη λείψει κανείς - Οργανωμένοι στα σωματεία μας - Πιο δυνατά στους αγώνες».