Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Κορυφώνονται με πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα

2016-03-09 12:33
 
Η συνέχεια δόθηκε στη Θεσσαλονίκη
 
Μαζική και με παλμό ήταν η διαδήλωση που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκησυνταξιούχοι όλων των Ταμείων από τους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
 

 

Οι συνταξιούχοι από όλες τις πόλεις της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι απόμαχοι της δουλειάς κατήγγειλαν τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει και δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Με τα συνθήματα και τα πανό τους, απαίτησαν: Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Να μην πειραχθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, η Χαρίκλεια Χαρακλιά, από τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, και οΔήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οπως είπε ο Δ. Κουμπούρης, «αν παλέψουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν και έτσι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και μια ζωή καλύτερη. Μια ζωή που μας αξίζει γιατί την έχουμε πληρώσει με τον αγώνα και τον κόπο μιας ζωής και δεν τη χρωστάμε σε κανέναν».

Οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη, με συγκέντρωση στη Λάρισα στις 11 π.μ. και στο Ηράκλειο Κρήτης επίσης στις 11 π.μ.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται σ' αυτή τη φάση με πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη 10/3, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Το σχετικό κάλεσμα υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.