Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Στο σφυρί 1.250 ακίνητα κάθε μήνα

2017-09-05 10:10
Στο «φουλ»με διαδικασίες - εξπρές πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
 
 

Μπορεί η κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, μπορεί όλοι να θυμόμαστε το περιβόητο «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», ωστόσο η πραγματικότητα που ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά την διαψεύδει. 

Ετσι, λοιπόν, ακόμα και μέσα στη βδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι μάλιστα δεν θα γίνονται μόνο κάθε Τετάρτη, αλλά τρεις μέρες τη βδομάδα και με διευρυμένο ωράριο. 

Οπως έγινε γνωστό, σε πρώτη φάση θα βγουν στο σφυρί 5.000 ακίνητα έως το τέλος του 2017, δηλαδή 1.250 ακίνητα κάθε μήνα, περίπου. 

Μάλιστα, προβλέπονται διαδικασίες - εξπρές, χωρίς καμία χρονοτριβή, ενώ βασικός στόχος είναι οι πλειστηριασμοί να διεξαχθούν σε «φουλ» ρυθμούς έως και τα Χριστούγεννα. 

Είναι φανερό ότι ο νέος μηχανισμός των πλειστηριασμών στόχο έχει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη εντατικοποίησή τους. 

Και μπορεί η κυβέρνηση να διατείνεται ότι μέχρι σήμερα οι πλειστηριασμοί αφορούν μόνο τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ταμεία και ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται από το νόμο Κατσέλη, ωστόσο η ισχύς του νόμου λήγει την 1/1/2018 και είθισται η ανανέωσή του να γίνεται με επαχθέστερα κριτήρια για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες. 

Σε κάθε περίπτωση, η θηλιά σφίγγει στο λαιμό όσων δεν έχουν να πληρώσουν τα υπέρογκα χρέη και τα χαράτσια στις Εφορίες, και χρειάζεται να ανέβουν η επιφυλακή και η ετοιμότητα του κινήματος απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου - κουαρτέτου να βάλουν στο χέρι τη λαϊκή κατοικία.