Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΕΑ -Συνταξιουχικών Οργανώσεων συνέντευξη τύπου

2018-03-06 09:39
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Συνέντευξη Τύπου 

την Τετάρτη 7 Μάρτη 

ενόψει της Παναττικής συγκέντρωσης 

την Πέμπτη 8 Μάρτη

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων την Τετάρτη 7 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας ενόψει της Παναττικής-Πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 10 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Δημαρχείου) και της πορείας που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Συνέντευξη Τύπου ενόψει παναττικής συγκέντρωσης

Συνέντευξη Τύπου έδωσε  η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας ενόψει της  Παναττικής-Πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 10 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης                   (πρώην Δημαρχείου) και της πορείας που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας.

Δελτίο Τύπου :

«Η συνέντευξή μας πραγματοποιείται ενόψει της διοργάνωσης Παναττικής - Πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης την Πέμπτη 8.3.18 και ώρα 10 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Δημαρχείου) και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η αγωνιστική μας εκδήλωση πραγματοποιείται γιατί: 

Αφού οι κυβερνήσεις σφαγίασαν τις συντάξεις μας κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα μερίσματα, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου με τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) που μας αφαιρούν ακόμα 3 έως 4  συντάξεις τον χρόνο. 

Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση σε κανένα τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Ακόμα εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην παραπληροφόρηση τον αποπροσανατολισμό και τις μισές αλήθειες που το τελευταίο διάστημα πλειοδοτούνται από μερίδα ΜΜΕ,  τύπου, "ειδικών", νομικών, που μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τους τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε και κάνουν μια αίτηση στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Ορισμένοι από αυτούς ακολούθησαν την ίδια τακτική για τις επιστροφές στην υγεία, στέλλοντας χιλιάδες συνταξιούχους σε δικηγορικά γραφεία, πληρώνοντας αδρά, παρά του ότι γνώριζαν ότι δεν δικαιούνται, γιατί δεν είχαν τέτοιες παρακρατήσεις.  

Η αλήθεια για το θέμα των αυθαίρετων παρακρατήσεων είναι:

Οι αιτήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αξία μόνο για τη μη παραγραφή του δικαιώματος για διεκδίκηση που ισχύει για πέντε χρόνια και όχι άμεσα. Ο χρόνος έναρξης για την παραγραφή ισχύει από την πρώτη του επόμενου έτος που ψηφίσθηκε ο νόμος.

Για να πάρει κάποιος πίσω χρήματα δεν φθάνει η αίτηση, αλλά θα πρέπει να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, με αίτησή του χωρίς χρήματα. Στη συνέχεια για να πάρει δικάσιμο, για το νομό Αττικής χρειάζονται 7 χρόνια και για την επαρχία 10 χρόνια. 

Αν υποθέσουμε ότι η απόφαση βγει θετική, δεν είναι σίγουρο ότι από την κυβέρνηση θα εφαρμοσθεί όπως και άλλες δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για διαδικασία χρονοβόρα και αμφίβολο αποτέλεσμα.

Η θέση και η απαίτησή μας είναι: Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά των αυθαίρετων παρακρατήσεων που προκύπτουν από τις διαφορές παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης και τον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στην μεταθανάτια ζωή.

Εντείνουμε και συνεχίζουμε τους αγώνες μας. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας  στον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς, οικογενειακών επιδομάτων, φορολογίας. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. 

Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας».