Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Σε ποιους Δήμους υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα για τους κατοίκους ?

2016-05-11 10:44

Σε ποιους Δήμους υπάρχου  κοινόχρηστα ποδήλατα 

για τους κατοίκους με δωρεάν διάθεση και που με ενοικίαση 

 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Δωρεάν κοινόχρηστα ποδήλατα για τους κατοίκους
 

Κοινόχρηστα ποδήλατα απέκτησε από χτες, ο δήμος της Πάτρας μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, «λειτουργούν από σήμερα (σ.σ. χτες) τα κοινόχρηστα ποδήλατα με στόχο να αποτελέσουν ένα εναλλακτικό μέσο κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης μας. 

Ολοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να στηρίξουμε και να προωθήσουμε το ποδήλατο, γιατί η μαζική χρήση του μπορεί να αποτελέσει απάντηση στα οξυμένα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης. 

Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και εύκολης πρόσβασης, φιλικό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, πρέπει να έχει πλεονεκτική θέση, να προβληθεί και να αποτελεί προτεραιότητα. 

Η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει, ξεπερνώντας καθυστερήσεις δεκαετιών, να αποκτήσει η πόλη τις αναγκαίες υποδομές για τη χρήση των ποδηλάτων. 

Αξιοποιεί τον ποδηλατόδρομο που δημιουργήθηκε από την ΑΔΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Εργου CIELO στο Νότιο Πάρκο και σχεδιάζει την επέκτασή του σε όλο το μήκος της παραλιακής, έως την πλαζ της Αγυιάς».

Τα ποδήλατα ανήκουν σε μία αυτοεξυπηρετούμενη υπηρεσία, το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, που αφορά στη δωρεάν διάθεση ποδηλάτων δημόσιας χρήσης για βραχυχρόνια χρήση και εξυπηρετεί ατομικές μετακινήσεις από ένα σημείο - αφετηρία προς άλλο σημείο - προορισμό, χωρίς υποχρέωση επιστροφής του ποδηλάτου στην αφετηρία. 

Απευθύνεται σε κατοίκους της πόλης, συστηματικούς κυρίως χρήστες, άνω των 18 ετών και ως πολιτική ορθής χρήσης ορίζεται το διάστημα των τεσσάρων ωρών από τη στιγμή της παραλαβής του ποδηλάτου από κάποιο σταθμό.