Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο

2016-03-10 12:35
 

Καταγγελία από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Σε ένα αποκρουστικό ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον του τουρκικού λαού, άκρως χαρακτηριστικό της εγκληματικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής, προέβη, χτες, σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του μορφώματος Ελ. Συναδινός.

Σε παρέμβασή του για το Προσφυγικό και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Οπως έχουν γράψει Οθωμανοί λόγιοι: Ο Τούρκος είναι πνευματικά βάρβαρος, θεομπαίχτης, αγύρτης και βρωμιάρης. Ο Τούρκος είναι σαν το σκυλί, κάνει τον άγριο, αλλά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο το βάζει στα πόδια».

Μετά από αυτήν την απαράδεκτη παρέμβαση, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, με απόφαση του προέδρου του, Μ. Σουλτς.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το ρατσιστικό παραλήρημα του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή σε βάρος του τουρκικού λαού, υπογραμμίζοντας:

«Αυτό, όπως και σειρά άλλων προκλητικών και αποκρουστικών δηλώσεων αυτών των ημερών του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, είναι ενταγμένο στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των δύο χωρών και ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτοί είναι οι φασίστες και η ναζιστική ιδεολογία τους, που στάζουν το ρατσιστικό δηλητήριο, καλλιεργούν το φυλετικό μίσος και τον εθνικισμό για να σπέρνουν διαιρέσεις ανάμεσα στους λαούς και να διαιωνίζεται η εξουσία του κεφαλαίου.

Ο λαός μας να τους απομονώσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, να μην τους αφήσει τόπο να σταθούν, αυτούς, τη σάπια ιδεολογία τους και το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν».