Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Πρόγραμμα δράσης των συνταξιούχων από 1η Μάρτη

2017-02-23 10:24
Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι
 

Τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη συμφωνία της με το κουαρτέτο σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και προαναγγέλλει πρόγραμμα δράσης των συνταξιουχικών οργανώσεων από την 1η Μάρτη, μπροστά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 52 29 442  FAX 210 52 29 907

https://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr

 

Αθήνα 22 Φλεβάρη 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κανένα δεν εκπλήσσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για  την «πολυπόθητη» συμφωνία της με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Γιατί η συμφωνία αυτή, έρχεται για μια ακόμη φορά να τσακίσει ότι έχει απομείνει στις συντάξεις μας, να μας φορτώσει με νέα αβάσταχτα φορολογικά βάρη. Γιατί εμείς που σε όλη μας την ζωή, που με το μόχθο μας πληρώσαμε τα πάντα και δεν τα χρωστάμε σε κανένα, για την κυβέρνηση και τους εταίρους της αποτελούμε κόστος γήρανσης και πρέπει να πέσουμε στο καιάδα.  

Γι’ αυτά πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί αυτό είναι το τίμημα της ανάπτυξης που το κεφάλαιο υπαγορεύει για να αποκτήσει νέα κερδοφορία και για εμάς και τα παιδιά μας που ζουν στην φτώχια, την ανεργία, την μαύρη ανασφάλιστη με μεσαιωνικά ωράρια εργασίας και μεροκάματα πείνας, νέα δυστυχία.

Τι προβλέπει η νέα συμφωνία;

·       Νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, που σημαίνει νέα άγρια φορολογία στις πλάτες μας, δηλαδή νέα μείωση των πενιχρών αποδοχών μας.

·       Νέες μειώσεις στις συντάξεις μας με την αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς» που αυτό σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις μας έως και 30%.

·       Την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων με δουλοκτητικά ωράρια εργασίας για τους εργαζόμενους.

Πέραν αυτών ισχύουν όλοι οι αντιλαϊκοί αντισυνταξιουχικοί νόμοι που έχουν ψηφισθεί απ΄ όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή και έχουν την στήριξη των κομμάτων που είναι σε αυτή την λογική και είναι σε εφαρμογή. Όπως π.χ. η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, καθώς η κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας. Και τώρα όλοι αυτοί που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο παριστάνουν τους αντίθετους. 

Και από πάνω έχουν το θράσος να μας λένε:  ότι δεν έχουν κόψει τις κύριες συντάξεις όταν μας έχουν σφαγιάσει,  ότι ο νόμος 4387/16 έβαλε τέλος στις περικοπές και αναμόρφωσε το ασφαλιστικό, ή ότι να μην ανησυχούμε γιατί θα υπάρξουν αντισταθμιστικά. Δηλαδή μας λένε, μην ανησυχείτε, θα σας παίρνουμε εκατό και θα σας επιστρέφουμε δέκα.

Είναι πλέον καθαρό πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε, ότι η «προσωπική διαφορά» επινοήθηκε για να γίνουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις παρά ότι ακόμα και ο Πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντηση μας ότι «…δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις».

          Το λαϊκό, το Συνταξιουχικό, το ταξικό κίνημα ένα δρόμο έχει αυτόν του αγώνα. Τα μεγάλα μαχητικά συλλαλητήρια που έγιναν σε όλη τη Χώρα στις 21/2 είναι μια απάντηση και μια ελπιδοφόρα παρακαταθήκη. 

          Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις όλων των ταμείων με το πρόγραμμα δράσης σε όλη την Επικράτεια που ξεκινά τη 1 Μάρτη θα δώσουν μια ανάλογη απάντηση σε Κυβέρνηση – Ευρ. Ένωση – Κεφάλαιο.

 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα

Πρόγραμμα συσκέψεων σε δεκάδες πόλεις της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Μάρτη από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

Την ίδια ώρα που οι συντάξεις βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο κυβέρνησης και κουαρτέτου, οι συνταξιουχικές οργανώσεις δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων όπως έχει καθοριστεί ανά περιοχή έχει ως εξής: Στην Πελοπόνησσο, σήμερα στην Κόρινθο, αύριο στην Πάτρα και την Πέμπτη στον Πύργο. Στην Ανατολική Στερεά, σε Λιβαδειά, Θήβα και Λαμία την Πέμπτη και σε Χαλκίδα και Αμφισσα την Παρασκευή. Στη Μακεδονία, σήμερα σε Κατερίνη και Καβάλα, αύριο σε Νάουσα και Σέρρες, την Πέμπτη 8/3 σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, την Παρασκευή στα Γιαννιτσά. Στην Ηπειρο, σήμερα στην Πρέβεζα, αύριο στα Γιάννενα, την Πέμπτη στο Αγρίνιο και την Παρασκευή στην Αρτα. Στη Θεσσαλία, σήμερα στα Τρίκαλα, στις 13/3 στο Βόλο, στις 14/3 στην Καρδίτσα και στις 15/3 στη Λάρισα, όπου θα συμμετέχουν και σωματεία συνταξιούχων από Ελασσόνα, Τύρναβο και Φάρσαλα. Στην Κρήτη, στις 14/3 στα Χανιά, στις 15/3 στο Ρέθυμνο, στις 16/3 στο Ηράκλειο και στις 17/3 στο Λασίθι.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 8/3, στις 10.30 π.μ., οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης. Για την επιτυχία της συγκέντρωσης, καθημερινά πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις σε ΚΑΠΗ, καφενεία, τράπεζες και ΙΚΑ, για ενημέρωση όλων των συνταξιούχων του νομού.