Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά ?

2020-03-18 12:50

Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από σήμερα ?

Εγκύκλιος για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών στους δήμους .

Από σήμερα 18/3/2020 τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά είναι:

Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.ά. Περίπτερα/μίνι μάρκετ. Πρατήρια καυσίμων. Τράπεζες. Εστιατόρια που λειτουργούν με ντελίβερι. Κούριερ - ταχυδρομικές υπηρεσίες. Συνεργεία. Pet shops. Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Καταστήματα με οπτικά είδη.

Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ θα διευρυνθεί, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, καθώς και τις Κυριακές.

Τα καταστήματα που θα μείνουν κλειστά είναι:

Ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά είδη, είδη τηλεπικοινωνιών, χρωματοπωλεία και τζάμια, χαλιά, είδη σπιτιού, οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών, βιβλιοπωλεία εφημερίδων και γραφικής ύλης, εγγραφών μουσικής και εικόνας, αθλητικού εξοπλισμού, παιχνιδιών, ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών. Καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, εκτός από εμπόριο χαρτιού υγείας, χαρτομάντιλων, μαντιλιών και πετσετών καθαρισμού προσώπου, τραπεζομάντιλων και πετσετών φαγητού, από χαρτί. Κοσμηματοπωλεία, μαγαζιά υλικών καθαρισμού, καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραερίου, άνθρακα και ξυλείας ακατέργαστων αγροτικών προϊόντων, ποτών και καπνού. Ανθοπωλεία.

Ακόμα, κλειστά παραμένουν: Καταλύματα διακοπών και σύντομης διαμονής εκτός εποχικής λειτουργίας. Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα. Υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering). Χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης. Σινεμά. Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών. Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων. Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης. Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων. Προσχολική Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Τεχνική και Επαγγελματική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Μεταδευτεροβάθμια μη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αθλητική και ψυχαγωγική Εκπαίδευση, πολιτιστική Εκπαίδευση, δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών, εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δραστηριότητες, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες. Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων. Δραστηριότητες μουσείων. Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών. Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων. Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κ.λπ.). Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων πλην αθλητών και ομάδων που είναι σε προετοιμασία Ολυμπιακών Αγώνων 2020. Εγκαταστάσεις γυμναστικής. Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής. Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία. Κέντρα ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων με αναπηρίες.

Ακόμα, κλειστές θα είναι υπηρεσίες: Που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων, από φοιτητικά εστιατόρια. Παραγωγής φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, πολυγραφήσεων και φωτοαντιγράφων, πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών, γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων, γυαλίσματος υποδημάτων, δερματοστιξίας (τατουάζ), ιερόδουλου, στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις), τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).

Τέλος, κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in-a-shop), βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κ.λπ.) και τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οπως επίσης και οι δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κ.τ.λ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), στις οποίες δεν επιτρέπονται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

Εγκύκλιος για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών στους δήμους

Εγκύκλιο προς τους δήμους της χώρας έστειλε χτες το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία δίνει οδηγίες σχετικά με το τι ακριβώς θα κάνουν οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι αρμόδιες για:

Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.

Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α.

Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β.

Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α) και β).

Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α) και β) (παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.