Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΠΑΜΕ Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

2017-10-05 09:20

Αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών

Συγκροτήθηκε Επιτροπή για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 

2103833786 - 6974010107 - 6939172374 - 6947445479 - 6972220265

 

Σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών καλεί τα σωματεία η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή συγκρότησε Επιτροπήενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, «όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή νομικών και οικονομικών συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό».

 Σύντομα θα ανακοινωθεί σταθερή μέρα και ώρα όπου η Επιτροπή θα βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ επισημαίνονται τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της Αττικής να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιος των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών.

Να μην συμβιβαστεί κανείς με τη φοροληστεία και το χαράτσωμα που καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα.

Περισσότερες από 1.000 κατασχέσεις τη μέρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους. Πάνω από 500 πλειστηριασμοί τη βδομάδα, που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες λαϊκές οικογένειες.

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να "κοκκινίσουν" τα δάνειά τους. 

Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί

Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. 

Επιπλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα "κόκκινα" δάνεια σε εταιρείες - κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. 

Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία

Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία - Αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις

Κάθε σωματείο να οργανώσει τώρα αποφασιστικά την πάλη. 

Να απευθυνθεί πλατιά στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και των κλάδων.

 Να οργανώσουν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις που θα δυναμώσουν την πίεση στην κυβέρνηση. 

Στο πλαίσιο της δράσης των συνδικάτων στις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στις κατασχέσεις, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη, με όλες τις μορφές.

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή νομικών και οικονομικών συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.

Εχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε - Ολοι στον αγώνα».

Τείχος προστασίας στη λαϊκή κατοικία

Επείγοντα χαρακτήρα αποκτά το κάλεσμα που απευθύνει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη απέναντι στην επίθεση που δέχεται η λαϊκή κατοικία, για λογαριασμό των τραπεζών και συνολικά του κεφαλαίου.

Οι χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για τους οποίους δίνουν το «πράσινο φως» κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, κάνουν θρύψαλα το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και αποδεικνύουν ότι στο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους κανένα δικαίωμα δεν είναι κατοχυρωμένο, ούτε βέβαια αυτό της λαϊκής στέγης.

Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για οργανωμένη απάντηση στους πλειστηριασμούς, μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του κινήματος, για ένταση της επιφυλακής και της λαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στα κοράκια των «funds» και των τραπεζών, χρειάζεται να αγκαλιάσει πλατιά το λαό.

Να ανέβει η ετοιμότητα σε κλάδους και χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, ώστε κανείς να μην κινδυνέψει να χάσει το σπίτι του. Κυβέρνηση και τραπεζίτες να βρουν στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα έναν ισχυρό αντίπαλο, που θα βάλει εμπόδια στα σχέδιά τους.

Είναι φανερό ότι η διαμόρφωση «φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος» περιλαμβάνει και το «ξεμπούκωμα» των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια, για να μπορέσουν να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας, διοχετεύοντας χρήμα στους νέους επενδυτές και σε όσες επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν σε παλιότερα δάνεια.

Εκτός από τα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια, υπάρχουν και χιλιάδες στεγαστικά, που αφορούν το κεραμίδι της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Τα δάνεια όμως αυτά δεν «κοκκίνισαν» επειδή οι εργάτες και τα παιδιά τους ζούσαν πλουσιοπάροχα, αλλά επειδή πλήρωσαν την καπιταλιστική κρίση με τον ίδιο τρόπο που τα προηγούμενα χρόνια πλήρωναν την ανάπτυξη για το κεφάλαιο.

Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι γονάτισαν από τους φόρους και τα χαράτσια, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την απληρωσιά και την ανεργία. Χώρια που πλήρωσαν από το υστέρημά τους τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζικών ομίλων, ενώ έχει ήδη ανοίξει συζήτηση και για το ενδεχόμενο τέταρτης.

Ολα αυτά καταλήγουν σήμερα σε ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά να κόψουν κι από τα ελάχιστα για να ανταποκριθούν στα δάνεια, αλλιώς θα χάσουν το σπίτι τους.

Το στόχο αυτό υπηρετούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που εξαγγέλθηκαν, και οι οποίοι θα γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα (αντί μίας). Στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται, οι «προστατευμένες» από το νόμο πρώτες κατοικίες θα αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των λαϊκών κατοικιών που κινδυνεύουν με πλειστηριασμό.

Η κλιμάκωση της επίθεσης με τους πλειστηριασμούς πάει χέρι - χέρι με όλο τον αντιλαϊκό προγραμματισμό που «τρέχει» στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης» από κυβέρνηση - κεφάλαιο - κουαρτέτο. Πάει μαζί με τις περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, τη μεγαλύτερη φορομπηξία και τις κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο, τη θέσπιση νέων εμποδίων για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της απεργιακής κινητοποίησης.

Γι' αυτό, μόνο ως ειρωνεία μπορούν να εκληφθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για «διανομή κοινωνικού μερίσματος» σ' αυτούς που ζουν στην ακραία φτώχεια, όταν με την πολιτική της χρεοκοπεί συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, και από την άλλη διευκολύνει και το ξεσπίτωμά τους.

Γίνεται επομένως καθαρό ότι η προστασία της περιουσίας των εργαζομένων, που με κόπο κατάφεραν να αποκτήσουν, πρέπει να γίνει υπόθεση των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών. Απαιτείται να ενταθούν η αλληλεγγύη, η επαγρύπνηση, η πολύμορφη δράση ώστε να μην επιτραπεί στα κοράκια να βάλουν στο χέρι ούτε μία λαϊκή κατοικία.

Η επαφή των εργαζομένων με τα σωματεία τους, η ένταση της αλληλεγγύης, η άμεση επικοινωνία με το ΠΑΜΕ, όπως και η επιτροπή που συγκροτεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αποτελούν μόνο την αρχή μιας σημαντικής μάχης που έχουν μπροστά της η εργατική τάξη και ο λαός.