Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Όταν ο Λαός διαδηλώνει στα ΜΜΕ πέφτει «σιγή ασυρμάτου»

2015-10-24 12:52
Ξεφυλλίσαμε με προσοχή όλες τις χτεσινές εφημερίδες. 
 
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν είχαν ούτε μια αράδα για τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις, στα οποία καλούσαν με αποφάσεις τους 600 και πλέον σωματεία και φορείς.
 
 Τέτοιο είναι το μέγεθος της αποσιώπησης μιας μαζικής αγωνιστικής δράσης ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.
 
 Αντίθετα, σε όλον τον Τύπο προβάλλονταν και χτες πλευρές της «μεταρρύθμισης» που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, αλλού με έναν τόνο κινδυνολογίας για τα δημοσιονομικά, που θα καταρρεύσουν αν δε γίνει το σύστημα «βιώσιμο», αλλού με πηχυαίους τίτλους για τις περικοπές που θα υποστούν οι συνταξιούχοι και πάει λέγοντας.
 
 Ολες αυτές οι διαπιστώσεις και ερμηνείες για το Ασφαλιστικό, όσο κι αν φαίνεται ότι «ακουμπάνε» την κυβέρνηση, ελάχιστα την προσβάλλουν, στο βαθμό που δεν αναπτύσσεται κίνημα ικανό να τη δυσκολέψει στο προχώρημα των μέτρων.
 
 Γι' αυτό εκεί που δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αγώνων, όπως με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και την απεργία στις 12 Νοέμβρη, πέφτει «σιγή ασυρμάτου»...

 

Πλήρες ρεπορτάζ είχε μόνο ο Ριζοσπάστης γι΄ αυτό το παραθέτουμε  

 Όπως και τους συνδέσμους των σελίδων με φωτογραφίες και βίντεο 

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με τη δυναμική των συλλαλητηρίων στην οργάνωση της απεργίας

Χαρακτηριστική εικόνα των συγκεντρώσεων που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα

Απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας και παρά τον άσχημο καιρό, χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν, την Πέμπτη, στα συλλαλητήρια συνδικάτων και φορέων, που έγιναν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/78057/athina-se-exelixi-maziki-mahitiki-poreia-toy-pame-syllalitiria-se-oli-ti#/12

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=24/10/2015&id=16006&pageNo=16

https://youtu.be/wNz5sCF89wM