Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Όταν χάνεις τα ταξικά γυαλιά σου αυτό συμβαίνει

2015-12-20 11:27

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ << ΑΥΓΗ >> 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΔΙΝΟΥΝ «ΣΟΟΥ» !

<< Τύφλα να έχει ο Γκέμπελ >>

Θαυμάστε την «Αυγή»

Θαυμάστε πώς παρουσίασε η «Αυγή»

την προχτεσινή μαζικότατη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα:

 «Με... γιαούρτια και ντομάτες, υπό την καθοδήγηση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις πολιόρκησαν χτες αρχικά το υπουργείο Εργασίας και αφού βεβαιώθηκαν για την απουσία του υπουργού, Γ. Κατρούγκαλου, κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη (η οποία) τους ανέλυσε τον αγώνα της κυβέρνησης να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις, αλλά και η μείωση στις επικουρικές θα είναι μικρή, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, όπως τους είπε».

Μάλιστα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα είχε μια φωτογραφία της κινητοποίησης με την εξής λεζάντα:

«"Σόου" με αυγά και ντομάτες έξω από το υπ. Εργασίας υπό την επίβλεψη του ΠΑΜΕ». Θέλει πράγματι μεγάλο θράσος για το προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει με τέτοια απαξίωση τους χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς που διαδήλωσαν προχτές στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι πρόκληση για τους συνταξιούχους, που τα σωματεία τους συντονίζονται και κινητοποιούνται για τις συντάξεις πείνας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των παιδιών και των εγγονών τους, να τους παρουσιάζει η «Αυγή» ότι δίνουν «σόου», όταν μάλιστα ο υπουργός Εργασίας δεν έκανε καν τον κόπο να τους περιμένει στο γραφείο του.

 Ενοχλεί την κυβέρνηση ο μαζικός αγώνας των συνταξιούχων και η «Αυγή» το δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Απάντηση σε απαράδεκτο δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ» 

για την κινητοποίηση των συνταξιούχων

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ αναφέρει:

«Σε ρόλο ύποπτο η εφημερίδα "ΑΥΓΗ" (πώς αλλάζουν οι καιροί…) παρουσίασε το ξέσπασμα των συνταξιούχων, κατά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία τους, έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 17/12/2015 με γιαούρτια και ντομάτες αναζητώντας τους "πρωτεργάτες".

Η οργή των συνταξιούχων για όσα έχουν υποστεί και η απουσία του υπουργού, συστηματική τακτική όλων τους, είχε ως αποτέλεσμα αυτήν τη συμβολική διαμαρτυρία.

Βέβαια, η εν λόγω εφημερίδα θα μπορούσε να κάνει και ανάκριση για να εξακριβώσει την ταυτότητα των …ασεβών συνταξιούχων που τόλμησαν να ξεσπάσουν και έτσι κατά της πολιτικής που επιφυλάσσει στους συνταξιούχους ζωή με ψίχουλα και για τους έχοντες και κατέχοντες "παραδεισένιες καταστάσεις".

Όχι κύριοι αφοσιωμένοι υποστηριχτές της "πρώτης φοράς αριστερά" με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, όσο κι αν θέλετε να "χρωματίσετε" -προσφιλή τακτική σας άλλωστε από τα παλιά- τους αγώνες των συνταξιούχων η προσπάθειά σας θα πέσει στο κενό, επειδή όλοι οι συνταξιούχοι ανεξάρτητα από την ψήφο τους γνωρίζουν ότι οι αγώνες των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που εκπροσωπούν το σύνολο των απόμαχων της δουλειάς, στηρίζονται στα πραγματικά προβλήματα και ότι δεν έχουν καμία ευθύνη (αντίθετα με τη γνώμη της κυβέρνησης που εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη συνάντησή μας) για τη λεηλασία που έχουν υποστεί.

Αρέσει δεν αρέσει σε υποστηριχτές και παρατρεχάμενους της κυβέρνησης, κάθε μέρα θα μας έχει στα πόδια της.

Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, που γίνεται μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια να αποσιωπηθεί.

Αλήθεια, πέρα από τα υποβολιμαία σχόλια της εφημερίδας, γιατί δεν ασχολείται με τις τριήμερες εκδηλώσεις των συνταξιούχων που κατά χιλιάδες πήραν μέρος σ’ αυτές σε Κρήτη - Μακεδονία - Αττική;».