Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν το Δώρο Πάσχα σε όλους

2015-03-13 09:33

Σε αγωνιστικό αναβρασμό οι συνταξιούχοι

Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. 
 
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: 
 
  • Να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα σε όλους. 
  • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. 
  • Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιαστεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά.
  •  Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. 
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν την 1η Απρίλη στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και το Βόλο, όπως αποφασίστηκε στις περιφερειακές συσκέψεις των συνταξιουχικών σωματείων των περιοχών.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα. 

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της βδομάδας έχει ως εξής: 

Σήμερα, Παρασκευή, με τα συνταξιουχικά σωματεία σε Ηλιούπολη - Μπραχάμι - Γλυφάδα, στις 6 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη. Επίσης, σήμερα, στην Αλεξανδρούπολη με τα συνταξιουχικά σωματεία της Θράκης (Επιμελητήριο Εβρου, Λ. Δημοκρατίας 307). Την Κυριακή 15/3, στο Λαύριο, στις 10.30 π.μ. στο Μηχανουργείο.

Τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο άγριο πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, σχολιάζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: 

«Τα περί εσφαλμένων αναλογιστικών μελετών που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους αποτελούν το λογιστικό κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

 Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αφήσει κατά μέρος το "ό,τι έγινε - έγινε" και να προχωρήσει χωρίς ελιγμούς και συμβιβασμούς στην κατάργηση όλων των αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων και να επανέλθουν επιτέλους οι συντάξεις μας στα προηγούμενα επίπεδα», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Με δεκάδες συγκεντρώσεις οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα διαδηλώνουν και διεκδικούν να καταβληθεί σε όλους το Δώρο Πάσχα. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕοργανώνουν συγκεντρώσεις αύριο, Τετάρτη 1η Απρίλη. Στην Αττική, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις10.30 π.μ., στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Κάλεσμα στα μέλη τους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις απευθύνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η Ενότητα» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιαστεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από σήμερα σε μια σειρά πόλεων

Συγκεντρώσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες οργανώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Στο Αγρίνιοθα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, σήμερα στο ΙΚΑ και αύριο Τετάρτη στον ΟΑΕΔ. Σήμερα, επίσης, κινητοποίηση οργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Επιμελητήριο Εβρου. Αύριο Τετάρτη 1 Απρίλη συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις θα γίνουν σε Αλιβέρι (10 π.μ., πλατεία Πολυτεχνείου), Αμφισσα, Βόλο, Βέροια, Γιάννενα, Καρδίτσα, Κατερίνη (πανεξόρμηση σε τράπεζες και λαϊκές), Κέρκυρα (10 π.μ. έξω από το ΙΚΑ), Κομοτηνή, Λαμία (10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας), Λάρισα, Λιβαδειά (11 π.μ. κεντρική πλατεία), Νάουσα, Τρίκαλα, Τρίπολη και Ρέθυμνο(παγκρήτια συγκέντρωση). Στις 2 Απρίλη στον Πύργο και στις 3 Απρίλη σε Καβάλα, Σέρρες καιΧαλκίδα.