Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν σε επτά πόλεις ,«Όλοι στο δρόμο».

2016-03-10 12:50

Μαζική κινητοποίηση 

συνταξιούχων στην Αθήνα 

Περιφερειακές συγκεντρώσεις 
συνταξιούχων σε όλη τη χώρα 

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Την αντίθεσή τους στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εκφράζουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής, διαδηλώνοντας μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ.

Η πανσυνταξιουχική κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν πίσω από τα πανό των ενώσεων και των σωματείων τους. Με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο βρίσκονται αυτή την ώρα. «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Τα ελλείμματά σας σε όλα τα ταμεία είναι οι παροχές σας στην πλουτοκρατία» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν.

Τα συνθήματα στα πανό τους στέλνουν το μήνυμα ότι θα δώσουν βροντερό «παρών» στη 48ωρη απεργία:«Καμιά αυταπάτη. Οργάνωση - Αντίσταση - Αγώνας»«Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση»«Όλοι στο δρόμο».

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Θόδωρος Γολεμάτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΤΑ και ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος της ΠΕΣ ΝΑΤ.

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό όλων των συνταξιούχων της χώρας που διαδήλωσαν σε επτά πόλεις, από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη, τις προηγούμενες μέρες μετέφερε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Θέλουν τα παιδιά μας φθηνή εργατική δύναμη και εμάς τους συνταξιούχους να μας ρίξουν στον Καιάδα», τόνισε και υπογράμμισε πως οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα μιας ζωής τις συντάξεις τους και διεκδικούν την ανάκτηση όλων των περικοπών που έχουν υποστεί.

«Λένε ψέματα κυβέρνηση και υπουργοί ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις», είπε και υπενθύμισε τους ήδη ψηφισμένους νόμους που μπαίνοντας σταδιακά σε εφαρμογή φέρνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο ΕΚΑΣ. «Χρήματα υπάρχουν, αλλά είναι σε άλλες τσέπες», πρόσθεσε. Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα, μαζί με το εργατικό κίνημα και το λαό, να διαδηλώσουν ξανά με αίτημα: «Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα».

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων, οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος και η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Περιφερειακές συγκεντρώσεις συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα την 

Την Τετάρτη 9 Μάρτη έγιναν στη Λάρισα και στο Ηράκλειο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Την Τετάρτη 2 Μάρτη έγιναν συγκεντρώσεις σε ΠύργοΛαμίακαι Άρτα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) 

την Δευτέρα 7 Μάρτη στην Κομοτηνή και την Τρίτη 8 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

FOTO

 

Πηγή : 902.gr