Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο. Όλοι στον Αγώνα

2018-01-08 18:43

Σε απεργία καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα 

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε καθημερινή πολύμορφη δράση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

 

Σε απεργία στις 12 Γενάρη καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για να δοθεί απάντηση στο το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης», στα «προαπαιτούμενα» της οποίας, μαζί με άλλα αντιλαϊκά μέτρα, περιλαμβάνεται και η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα.

Με κεντρικό σύνθημα 

Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης ! 

Όλοι στον Αγώνα ! 

το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή πολύμορφη δράση - απάντηση στο πολυνομοσχέδιο και μαζική συμμετοχή στην απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη θα γίνουν:

Αθήνα: Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: Στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου

Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Γιάννενα: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Νάουσα: Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία

Κινητοποιήσεις την Τρίτη 9 Γενάρη

Στο πλαίσιο των πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων την Τρίτη 9 Γενάρη θα γίνουν κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις.

Συγκεκριμένα κινητοποιήσεις μέχρι στιγμής θα γίνουν σε:

Αθήνα: Στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια

Αγρίνιο: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Θήβα: Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Καρλόβασι: Στις 6 μ.μ. στο παράρτημά του Εργατικού Κέντρου (οδός Γοργύρας)

Λαμία: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου

Νάουσα: Στις 12 μ. στην πλατεία

Σάμο: Στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Χαλκίδα: Στις 6.30 μ.μ. στα φανάρια Νεάπολης

Κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη 11 Γενάρη

Ακόμη, στα πλαίσια των πολύμορφων δραστηριοτήτων θα γίνουν κινητοποιήσεις την Τετάρτη 11 Γενάρη στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής:

Στην Αττική το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Νίκαιας (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12).

Στη Θεσσαλονίκη, στις 3.30 μ.μ., με συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (Δικαστικό Μέγαρο).

Συλλαλητήρια την Δευτέρα 15 Γενάρη

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων με συλλαλητήρια μέχρι στιγμής σε:

Αθήνα: Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: Στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Παράλληλα καθημερινές θα είναι οι περιοδείες και οι εξορμήσεις προκειμένου να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του «καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες, να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων "δημοσιονομικής προσαρμογής", αλλά και καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. 

Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, έως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί, επίσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, μέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα:

Τρίτη 9/1: Μέρα μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις βιομηχανικές περιοχές, στα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές. Στις 4 μ.μ. όλες και όλοι σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη 10/1: Συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στις 3.30 μ.μ. καλούμε τους εργαζόμενους στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική - λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο.

Την Πέμπτη 11/1: Προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να φτάσει το αγωνιστικό - απεργιακό κάλεσμα παντού, στα διαλείμματα, στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα Απεργίαςτων Ομοσπονδιών, Εργατικών ΚέντρωνΣτην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το Σάββατο και την Κυριακή 13 - 14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού - λαϊκού κινήματος προχωράμε σε ενημερωτικές εξορμήσεις.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια».

Ωρα οργάνωσης και πάλης !

Από σήμερα Τρίτη, η απάντηση των εργαζομένων και του λαού στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης δίνεται στο δρόμο! Με τις σημερινές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με την απεργία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων την Παρασκευή, με όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα που ξεδιπλώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δίνεται μαχητική απάντηση στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης «αξιολόγησης» που νομοθετούνται κατά παραγγελία του κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, η επέκταση των πλειστηριασμών, η παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.

Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης, με τη στήριξη όλων των αστικών επιτελείων, να περάσει τα μέτρα «νύχτα», μέσα σε κλίμα «μουγκαμάρας», οι κινητοποιήσεις αυτής της βδομάδας αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση της δραστηριότητας που ανέπτυξαν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, αποτελούν μια μάχη που θα δοθεί αποφασιστικά, μέρα με τη μέρα: Για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις, για να γονιμοποιηθεί ακόμα περισσότερο η συζήτηση που ανοίγει μέσα στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες, για την ανάγκη απέναντι στα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης» να συνειδητοποιείται όλο και πιο πλατιά ότι μόνο η μαζική και οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και του λαού μπορεί να βάλει εμπόδια σ' αυτήν την επίθεση, να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντεπίθεσης απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα, να βγάλει στο προσκήνιο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες!

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν, όπως έκαναν και στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, τα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων» και περί «ταξικού προσήμου» της κυβερνητικής πολιτικής, η ίδια η επίθεση που εξαπολύουν απέναντι στη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να το ψηφίσει παρέα με τη ΝΔ, έρχεται να επιβεβαιώσει εμφατικά το πραγματικό περιεχόμενο αυτού του «ταξικού προσήμου»: Ο «μεταμνημονιακός παράδεισος» για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου απαιτεί όχι μόνο τη μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και την παραπέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, το παραπέρα χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Το «καρότο» της «δίκαιης ανάπτυξης», με το οποίο επιχειρείται να «χρυσωθεί το χάπι» της έντασης της εκμετάλλευσης και της εφιαλτικής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός, πάει «πακέτο» με το «μαστίγιο», με την απογείωση της εργοδοτικής ασυδοσίας και την ένταση της κρατικής καταστολής, με το χτύπημα απεργιακών κινητοποιήσεων, με αγροτοδικεία, με τη νομοθέτηση αυτεπάγγελτης δίωξης ενάντια σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών...

Οι κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για να δοθεί μαζική εργατική - λαϊκή απάντηση απέναντι σε όλη αυτήν την επίθεση του κεφαλαίου και των επιτελείων του, στα «καρότα» και τα «μαστίγιά» της, στα κάλπικα «αφηγήματά» της και στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού.

Αποτελούν οι κινητοποιήσεις αυτές σημαντική ευκαιρία για να ξεσκεπαστεί ακόμα πιο αποφασιστικά ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των δυνάμεων εκείνων που από την υπονόμευση των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων, ακολουθώντας τις επιταγές των μονοπωλίων, πέρασαν πια στην ανοιχτή απεργοσπασία. Των δυνάμεων που αφού απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη απεργίας απέναντι στην ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων, καλούν προκλητικά σε... «αγωνιστική ετοιμότητα» για «κινητοποιήσεις» που δεν έχουν καν εξαγγείλει!

Με τις σημερινές συγκεντρώσεις, με την απεργία της Παρασκευής, με όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο στόχος της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα «χωρίς να κουνηθεί φύλλο» έχει ήδη πέσει στο κενό. Με όλες τις δυνάμεις μας δίνουμε πλέον τη μάχη, ώστε με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού σε αυτές να μετρηθούν συνολικότερα θετικά βήματα για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, στην προσπάθεια να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη, να σημειωθούν νέα βήματα στην αλλαγή των συσχετισμών, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Με θράσος η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Αφού πριν από λίγες μέρες απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για την κήρυξη πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, ως απάντηση στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης «αξιολόγησης», η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με δελτίο Τύπου χτες, καταγγέλλει με θράσος τις νέες αντιλαϊκές ανατροπές και ανακοινώνει ...«κινητοποιήσεις» (!) που θα γίνουν κάποτε, στο απροσδιόριστο μέλλον, όπως και τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, χωρίς και γι' αυτήν να ορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία! Στο μεταξύ, η κυβέρνηση καταθέτει το νέο αντιλαϊκό τερατούργημα και ετοιμάζεται να το ψηφίσει την ερχόμενη Δευτέρα, με τη συνδικαλιστική πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να της κάνουν πλάτες. Αυτόν τον άθλιο ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει να τους χρεώσουν και να καταγγείλουν οι εργαζόμενοι. Προπάντων, όμως, πρέπει να τους απομονώσουν και να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζουν στην οργάνωση της πάλης. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τη μαζική συμμετοχή στην προετοιμασία και την επιτυχία των κινητοποιήσεων που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα τις επόμενες μέρες, με κορύφωση την απεργία την Παρασκευή και στη συνέχεια τα συλλαλητήρια τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.