Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Να αποδοθούν ευθύνες για τις νέες αθλιότητες των ΜΑΤ

2020-02-28 10:55

Μηνυτήρια αναφορά για τις βιαιότητες των ΜΑΤ

ΜΑΤ σε ρόλο χούλιγκανς στο λιμάνι Μεστών Χίου

Μηνυτήρια αναφορά για τις βιαιοπραγίες ανδρών των ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών κατά την αναχώρησή τους με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» θα καταθέσουν οι δικηγόροι της Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων Χίου.

Μάλιστα, μετέβησαν χτες στο Λιμεναρχείο Χίου για την κατάθεσή τους, αλλά το Λιμεναρχείο τούς παρέπεμψε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμωτής, όπου και υπάγεται η περιοχή εκτός χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, για τους τραυματισμούς και την πρόκληση ζημιών σε αυτοκίνητα, θα κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος των δραστών των επιθέσεων που έγιναν έξω από τον περίφρακτο χώρο του λιμένα Μεστών.

Ε, όχι και θύματα!

 

Τη θυματοποίηση των δυνάμεων καταστολής που σάπισαν στο ξύλο τους νησιώτες, προκαλώντας αναίτια ζημιές και καταστροφές σε περιουσίες ώστε να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για να μη γίνουν τα νησιά φυλακές της ΕΕ, επιχειρεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

Πάει πολύ όμως να παρουσιάζονται ως «θύματα» οι ορδές των αστυνομικών που επί δύο μέρες λειτουργούσαν ως στρατός κατοχής στα νησιά, κατ' εντολή της κυβέρνησης, η οποία νόμιζε ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα επιβάλει το σχεδιασμό της και θα καταστείλει τις αντιδράσεις. 

Η αναχώρησή τους με την ουρά στα σκέλια το πρωί της Πέμπτης ήταν η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, εντείνοντας σε όλα τα μέτωπα την καταστολή. 

Και μόνο η εικόνα των ντυμένων με πολιτικά ΜΑΤατζήδων στο λιμάνι των Μεστών της Χίου να τραμπουκίζουν μέχρι και λίγο πριν ανέβουν στο πλοίο της αναχώρησης είναι αποκαλυπτική για το τι επιδίωκε η κυβέρνηση στέλνοντας τις δυνάμεις καταστολής στα νησιά.

Να αποδοθούν ευθύνες για τις νέες αθλιότητες των ΜΑΤ

Σε σχόλιό του, για τις νέες αθλιότητες των ΜΑΤ στη Χίο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις νέες αθλιότητες των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ που, λίγο πριν από την αναγκαστική απόσυρσή τους από Χίο μετά τον ξεσηκωμό των νησιωτών, συνέχιζαν να συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής, ξυλοκοπώντας άγρια νησιώτες, ρίχνοντας χημικά, σπάζοντας αυτοκίνητα στο λιμάνι του νησιού.

Η κυβέρνηση είναι πολλαπλά υπόλογη για τη νέα βάναυση και προκλητική συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ, στους οποίους πρέπει να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, γιατί - εκτός των άλλων - σήμερα διά στόματος του πρωθυπουργού προσπάθησε να δικαιολογήσει την καταστολή σε βάρος των νησιωτών».