Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Μοντέλο «τριών πυλώνων»,επιχειρηματικοί όμιλοι «μυρίζονται ψητό»

2016-02-23 09:23
Μυρίστηκαν ψητό
 
 

Στο μοντέλο των «τριών πυλώνων», όπου ο δεύτερος (επαγγελματικά Ταμεία) και ο τρίτος (ιδιωτική Ασφάλιση) θα παίζουν όλο και πιο αποφασιστικό ρόλο, βλέπει το «μέλλον» της Ασφάλισης στη χώρα μας η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ). 

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό επικεντρώνει το ενδιαφέρον της όχι μόνο στις συντάξεις (κλάδος Ζωής), αλλά και στον τομέα της Υγείας, που ζητά τη «σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», όπως είπε στη χτεσινή γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ ο πρόεδρός της Α. Σαρρηγεωργίου. 

Οι φιλοδοξίες των ντόπιων και αλλοδαπών επιχειρηματικών ομίλων στην προώθηση της ιδιωτικής Ασφάλισης δεν κρύβονται και βέβαια δεν περιορίζονται απλά στο «συμπληρωματικό της ρόλο», όπως ντροπαλά ισχυρίζονται.

Στρατηγική επιδίωξή τους είναι η δραστική συρρίκνωση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης στα επίπεδα της Πρόνοιας - το ονομάζουν δίχτυ ασφαλείας - και η αντικατάστασή της από την ιδιωτική Ασφάλιση, με τα ανάλογα οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Αυτό το στρατηγικό στόχο υπηρετούν οι συνεχιζόμενες περικοπές στις παροχές Υγείας και στις συντάξεις που επέβαλαν και συνεχίζουν να επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και το «νέο ασφαλιστικό» μοντέλο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το οποίο ανοίγει διάπλατα ο δρόμος, για να εξασφαλιστούν στον ιδιωτικό τομέα νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας. 

Το σίγουρο είναι ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι «μυρίζονται ψητό» και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν διαθέτουν καλή όσφρηση!