Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Μηχανισμός των «σφαγείων» ΚΕΠΑ για αποχαρακτηρισμό αναπήρων

2017-07-13 10:23

ΣΕΑΑΝ

Εγκληματική η στάση του ΕΦΚΑ και των ΚΕΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18 Ιούλη, στις 10 το πρωί

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την ηγεσία του ΕΦΚΑ για την εγκληματική στάση της ενάντια στους αναπήρους και χρονίως πάσχοντες μέσω των «σφαγείων» των ΚΕΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιούνη είχε πραγματοποιηθεί μαχητική κινητοποίηση από τις δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ στα γραφεία του διοικητή του ΕΦΚΑ, με καταγγελίες για συγκεκριμένους ανθρώπους που δικαιούνται επιδόματα και συντάξεις, αποσπώντας τη δέσμευση ότι το πρόβλημα θα λυθεί.

«Ενα μήνα μετά, η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει δώσει απάντηση για τα προβλήματα των συναδέλφων, και ειδικότερα του μεταλλεργάτη που έχουν σακατευτεί και τα δύο του χέρια από εργατικό "ατύχημα", τον έχουν παραπέμψει σε επιτροπή για ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δώσει λύση ακόμα. 

Μάλιστα, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρης απέφυγε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ, γιατί δεν έχουν δώσει λύση.

Ακόμα και σε περιπτώσεις που διατυμπανίζουν ότι έχουν δώσεις λύσεις, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν συνάδελφο με σοβαρό εγκεφαλικό, που ενώ έχει περάσει από επιτροπή για νευρολογικό και εκκρεμεί να περάσει και για οφθαλμίατρο, η επιτροπή που του έχει οριστεί είναι μετά από τέσσερις μήνες», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ σε ανακοίνωσή της. 

Καλεί τους αναπήρους, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης, την Τρίτη 18 Ιούλη, στις 10 το πρωί, στη Χαλκοκονδύλη 37, στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ.