Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Τι είπε ο Αλ. Τσίπρας <<Το κοντέρ δεν μηδενίζει>>

2019-06-12 14:36

Γράφει το κοντέρ είπε 

ο Αλ. Τσίπρας για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 

Την τετραετία 2016 - 2019 οι μειώσεις 

σε παλιές και νέες συντάξεις 

εκτιμήθηκαν σε 8,2 δισ. ευρώ. 

 

«Μας λένε οι υπαίτιοι της καταστροφής ότι το κοντέρ μηδένισε. 

Οτι πλήρωσαν για τα λάθη τους το 2015. 

Ομως κάνουν μεγάλο λάθος. 

Το κοντέρ δεν μηδενίζει. 

Η εκλογική ήττα δεν εξαγνίζει. 

Γιατί παραμένουν αμετανόητοι. 

Γιατί παραμένουν ίδιοι», είπε ο Αλ. Τσίπρας για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ξέχασε βέβαια να πει ποιος φρόντισε εδώ και τέσσερα χρόνια με την αντιλαϊκή πολιτική, τα εκατοντάδες μέτρα του τρίτου μνημονίου που πρόσθεσε στα προηγούμενα δύο, τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις μέχρι το 2060, αλλά και συγκυβερνώντας με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και κάθε λογής ρετάλια των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να «εξαγνίσει» και να «μηδενίσει το κοντέρ» για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Ξέχασε επίσης να πει ότι το κοντέρ δεν μηδενίζει ούτε για τους ίδιους, όπως ζητάνε με θράσος από το λαό, λέγοντας ότι αυτοί κυβερνούν μόνο 9 μήνες (!) και ότι τώρα έχουν τάχα τη δυνατότητα να υλοποιήσουν το πραγματικό τους πρόγραμμα. 

Το κοντέρ λοιπόν γράφει για όλους τους αντιλαϊκά χιλιόμετρα... στον ίδιο γνωστό αντιλαϊκό δρόμο. 

Γι' αυτό ήρθε η ώρα να γράψει και το κοντέρ του λαού... διανύοντας πολλά χιλιόμετρα σε άλλη πορεία και σε άλλο δρόμο, για να διεκδικήσει τις δικές του ανάγκες, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Τα λένε...

«Για εμάς υπέρτατο είναι να μη θέσουμε σε αμφισβήτηση τη δημοσιονομική ασφάλεια της χώρας»: 

Ετσι απαντάει η κυβέρνηση στις κατηγορίες της ΝΔ εναντίον της, όταν η συζήτηση πηγαίνει στον ψευτοκαβγά «πολιτική με επιδόματα» ή «βιώσιμη ανάπτυξη». 

Ετσι απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Θ. Φωτίου σε συνέντευξη προχτές, ξεκαθαρίζοντας ξανά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από οποιαδήποτε θέση μετά τις εκλογές θα συνεχίσει να στηρίζει τους στόχους των ματωμένων πλεονασμάτων, συμβάλλοντας στην κατεδάφιση ό,τι έχει μείνει όρθιο από τη λεγόμενη «κοινωνική πολιτική». 

Η ίδια η Θ. Φωτίου σημείωνε, επίσης, πάλι απαντώντας στη ΝΔ, ότι «εξάλλου οι άνθρωποι που παίρνουν το "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης" (ΚΕΑ), έχουν σαν όρο το 10% να μπαίνει υποχρεωτικά στην εργασία, αλλιώς τους κόβουμε το ΚΕΑ και η κυβέρνησή μας θα το κάνει αυτό 20%»! 

Και παρακάτω, επαίρεται ότι η κυβέρνηση, ενώ είχε παραλάβει 200 επιδόματα από 120 πηγές, κατάφερε να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις του ΔΝΤ για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», μόνο για την ακραία φτώχεια, αυτό δηλαδή που ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά...

Μαγειρέματα...

 

Ποιος έκανε τις περισσότερες και μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ; 

Σε αυτό το ψευτοδίλημμα προσπαθεί να σύρει προεκλογικά το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω της κυριακάτικης «Αυγής» αναπαράγει τα γνωστά δικολαβίστικα τερτίπια της κυβερνητικής προπαγάνδας, προκειμένου να «βγάλει λάδι» τη δική του αντιλαϊκή πολιτική. 

Τελικά, το μόνο που πετυχαίνει είναι να αθωώσει την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την οποία επάξια συνέχισε, όσο κι αν ζητάει τώρα να «μηδενίσει το κοντέρ» και ο λαός να τον εμπιστευτεί ξανά ως το «μικρότερο κακό». 

Ετσι, με στατιστική του τύπου «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι...» η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαχωρίσει τις σκληρές περικοπές που επέβαλε την πενταετία 2015 - 2019 από τις περικοπές της πενταετίας 2010 - 2014. 

Για τους συνταξιούχους όμως οι περικοπές αυτές δεν διαχωρίζονται, αλλά αθροίζονται. 

Γιατί πάνω στις ανελέητες περικοπές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, 

ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε τις δικές του, εξίσου ανάλγητες, 

και μάλιστα τη δική του επίθεση την έντυσε με τα χρώματα 

της «ισονομίας» και της «δικαιοσύνης».

 

... και αποσιωπήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει και σε μία ακόμα αλχημεία. 

Αναφέρεται μόνο στις περικοπές που έγιναν τη δεκαετία 2010 - 2019 στις υφιστάμενες συντάξεις, τηρώντας «σιγήν ιχθύος» για τις μειώσεις που επιβάλλονται στις νέες συντάξεις από την ώρα που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.

 Εμείς θα θυμίσουμε ότι με αυτόν το νόμο, μόνο την τετραετία 2016 - 2019 οι μειώσεις σε παλιές και νέες συντάξεις εκτιμήθηκαν σε 8,2 δισ. ευρώ. 

Ειδικά δε για τις νέες συντάξεις οι μειώσεις αυτές θα είναι πολλαπλάσιες και σε βάθος χρόνου ανέρχονται σε δεκάδες δισ. ευρώ, γεγονός που αποσιωπά η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλωστε, οι ίδιοι ομολογούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να ρίξουν τη συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016 στο 13,4% το 2020 και στο 12% το 2030, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στο κεφάλαιο και τους δανειστές, αλλά και στην επόμενη κυβέρνηση, που θα βρει στρωμένο το δρόμο για να κλιμακώσει την επίθεση.