Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Μαζικό το συλλαλητήριο«Να τους "κόψουμε" τον δρόμο. Αντεπίθεση»

2016-05-23 08:40

Μαζικό και με παλμό 

το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια 

στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο

Μαζικό, μαχητικό και με παλμό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Κυριακή 22 Μάη το απόγευμα  ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε νωρίτερα στην Ομόνοια και με πορεία έφτασε στο Σύνταγμα. Ενδεικτικό της μαζικότητας του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ ήταν το γεγονός ότι όταν η κεφαλή της πορείας έμπαινε στο Σύνταγμα οι τελευταίοι διαδηλωτές ξεκινούσαν από τα Χαυτεία. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρέμεινε στην συμβολή της Λ. Αμαλίας και Όθωνος.

Λίγο μετά τις 18.30, αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ και πρόεδρο της ΚΟ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα βγήκε από τη Βουλή και συναντήθηκε με την κεφαλή της πορείας στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Οθωνος. Ο Δ. Κουτσούμπας προέβη σε δηλώσεις (Δείτε εδώ αναλυτικά). 

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Δώστε αυξήσεις στους εργάτες - κόψτε τα προνόμια στους κεφαλαιοκράτες». «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή. Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή». «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη». «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Νωρίτερα οι χιλιάδες διαδηλωτές κατέφθασαν στα προγραμματισμένα σημεία των προσυγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ με πούλμαν που δρομολογήθηκαν από διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου αλλά και με ιδία μέσα. Οργανωμένα και συντεταγμένα με τα πανό και τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα οι τέσσερις προσυγκεντρώσεις έφτασαν στην Ομόνοια. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν με πανό και σημαίες συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, επιτροπές αγώνα και λαϊκές επιτροπές, σύλλογοι και ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, στην ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Στην πλάτη της κεντρική εξέδρας αναγραφόταν: «Να τους "κόψουμε" τον δρόμο. Αντεπίθεση», σύνθημα που δίνει σαφή απάντηση στον κυβερνητικό «κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων. 

Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ νωρίτερα στην Ομόνοια μίλησε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε και σήμερα εδώ, ταξικά συνδικάτα και σωματεία, σωματειακές επιτροπές, λαϊκές επιτροπές, άνεργοι και συνταξιούχοι, γυναίκες, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους. Συνεχίζουμε να βροντοφωνάζουμε ότι δεν δεχόμαστε την εξαθλίωση. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Δεν θα προσκυνήσουμε τα συμφέροντα του κεφαλαίου ούτε θα αποδεχτούμε να ματώνουμε για αυτά». (Δείτε εδώ το βίντεο με την ομιλία).

Πηγή :902.gr