Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Μαχητική κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι 4 Οκτώβρη 2018

2018-10-04 21:10

ΜΑΖΙΚΗ - ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Δεν σκύβουμε το κεφάλι, διεκδικούμε στο ακέραιο ότι μας έχει αφαιρεθεί» 

(VIDEO -ΦΩΤΟ)

ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΟΥΤΕ ΑΝΑΒΟΛΗ 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ 
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕI

Μαζική - μαχητική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι το πρωί της Πέμπτης 4 Οκτώβρη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου οι συνταξιούχοι έφτασαν με δυναμική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.  Το κεντρικό πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ανέγραφε «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Διεκδικούμε στο ακέραιο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί», ενώ τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Εκεί αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων επέδωσε στη διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, καθώς ο υπουργός βρισκόταν στη Βουλή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού με καθολική συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση με συγκέντρωση των συνταξιούχων (από Θεσσαλία και κάτω) στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη, κατέληξε ο Δήμος Κουμπούρης.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Νωρίτερα έγινε παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εκεί χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου (δείτε εδώ), ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (δείτε εδώ), η Παναγιώτα Ντελή, από το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ» (δείτε εδώ), ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΣΕ (δείτε εδώ), ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ομοτίμων Μηχανικών του ΤΕΕ (δείτε εδώ) και ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ (δείτε εδώ).

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση  έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ (δείτε εδώ).

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν δεκάδες χαιρετιστήρια μηνύματα από συλλόγους συνταξιούχων, μεταξύ αυτών και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για το Ασφαλιστικό. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο νέο κύκλο αγωνιστικών δράσεων με τις οποίες συνεχίζεται η πάλη των συνταξιούχων ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, για να καταργηθούν ο νόμος Κατρούγκαλου και όλες οι αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις, για να διεκδικηθούν αυξήσεις στις συντάξεις.

Μάλιστα, από τη συγκέντρωση της Αθήνας ανακοινώθηκαν τρεις νέες κινητοποιήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που θα γίνουν ως εξής:

  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 13 Νοέμβρη (συνταξιούχοι από Θεσσαλία και πάνω).
  • Στην Αθήνα, στις 15 Νοέμβρη (συνταξιούχοι από Θεσσαλία και κάτω).
  • Στις 15 Δεκέμβρη,  στην Αθήνα, πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση απηύθυναν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του νέου γύρου κινητοποιήσεων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχουν ήδη γίνει μαχητικές συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα και Κοζάνη

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

- Την Παρασκευή 5 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Τρίκαλα, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

- Την Τρίτη 9 Οκτώβρη συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου 

και στο Βόλο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

FOTO