Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΠΑΣΕΒΕ - Βομβαρδισμοί της Συρίας από το Ισραήλ

2013-05-12 15:06

 

 

Αθήνα 10 Μαΐου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καταδικάζει απερίφραστα τους πρόσφατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Συρίας.

Η επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ ενάντια στο Συριακό λαό, αποτελεί μέρος του σχεδίου  των  ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ, για άμεση ιμπεριαλιστική επέμβαση  κατά της Συρίας και του Ιράν και οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η σχεδιασμένη προπαγάνδα "περί χρήσης χημικών όπλων από τη Συρία", μας φέρνει στη μνήμη τα ψέματα που χρησιμοποιήθηκαν από τις ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για να προετοιμάσουν το έδαφος για τους πολέμους που εξαπέλυσαν ενάντια στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη κλπ.

Η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών προκειμένου τα μονοπώλιά τους να εξασφαλίσουν τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους, κάνει το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας, με την εμπλοκή της χώρας μας, να γίνεται πιο ορατό.

Ένας πόλεμος στη περιοχή μας μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το λαό μας και τη χώρα μας.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Συριακό λαό.

Κάθε λαός, έτσι και ο Συριακός, έχει το δικαίωμα  να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας του, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.

Καλούμε τα σωματεία, τις ενώσεις, τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες και κάθε δημοκράτη να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και  να δυναμώσουμε τη πάλη μας ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Απαιτούμε:

  •  Να  κλείσουν τώρα  όλες οι ΝΑΤΟ-κές βάσεις στην Ελλάδα
  • Να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ                                                                                                                                                                   

Η Πανελλαδική Γραμματεία