Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Λεφτά του Λαού για ομόλογα και αποπληρωμή δόσεων στους δανειστές

2015-03-28 12:01
Οι ... διευκρινίσεις της επόμενης μέρας
 
 
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής με «non paper» που διένειμε επιχείρησε να δώσει «διευκρινίσεις» για την απαράδεκτη απόφασή της να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδας. 
 
Ανάμεσα στα εννέα διευκρινιστικά σημεία και τις φλυαρίες για τους αγαθούς σκοπούς της «επένδυσης», στην οποία προχωρά, δεν βρήκε χώρο να αναφέρει ποιος νόμος αξιοποιείται για τη μεταφορά των πόρων στην Τράπεζα της Ελλάδας. 
 
Ο νόμος 4320/2015, που ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις επενδύσεις αυτές στην ΤτΕ, αναφέρει ρητά ότι τα κεφάλαια δημοσίων φορέων «δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου...».

Με λίγα λόγια, τα χρήματα πάνε για ομόλογα και αποπληρωμή δόσεων στους δανειστές, όπως αντίστοιχα έγινε με τον ΟΑΕΔ, τα Πανεπιστήμια, τον ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ. 

Αρα δεν ήρθε τυχαία η απόφαση αυτή και μάλιστα την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ψάχνει χρήματα από παντού για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές. Δεν εξηγεί επίσης η κυρία Δούρου γιατί ακολουθήθηκαν διαδικασίες εξπρές και γιατί δεν απάντησε στις αιτιάσεις ότι είχε «μπει χέρι» στα χρήματα πριν το φέρει ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Στη μεν συνεδρίαση δεν απάντησε, στο δε «non paper» καταπίνει τη γλώσσα της...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στο επίκεντρο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της λαϊκής οικογένειας

Με το βλέμμα στραμμένο στα ληξιπρόθεσμα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών προς την Εφορία, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποστείλει προειδοποιητικά σημειώματα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά για το χαράτσι του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) του 2013 (το γνωστό χαράτσι που ερχόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ).

Τα σχετικά σημειώματα αναμένεται να αποσταλούν μετά το Πάσχα, ενώ παράλληλα θα αρχίσει να τρέχει και η ρύθμιση «τμηματικής διευκόλυνσης», μέχρι 100 δόσεις, με ελάχιστη καταβολή στα 20 ευρώ το μήνα. Στόχος είναι είσπραξη των οφειλών της λαϊκής οικογένειας για τους φόρους και τα βαριά χαράτσια της «μνημονιακής περιόδου»...