Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Κυβέρνηση ανασχηματισμός εξ ανάγκης

2018-03-01 09:55

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Περιορισμένου εύρους ανασχηματισμός

Σε «διορθωτικό» ανασχηματισμό προχώρησε χτες ο Αλ. Τσίπρας μετά την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου, λόγω του επιδόματος ενοικίου που εισέπραττε, η οποία συμπαρέσυρε τον σύζυγό της, υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε «για λόγους ευθιξίας». Παρά τις φήμες για ριζικό ανασχηματισμό, κάτι τέτοιο αποκλείστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η 4η «αξιολόγηση», ενώ «τρέχουν» και οι «διευθετήσεις» σε μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής, που κατά την εκτίμηση της κυβέρνησης καθιστούσαν απαγορευτικές τις αλλαγές στα βασικά υπουργεία.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι οι εξής:

Ο Γ. Δραγασάκης ορίζεται νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γ. Μουζάλα, που απομακρύνθηκε για λόγους υγείας, ορίστηκε ο Δ. Βίτσας, μέχρι τώρα αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Στη θέση του στο υπουργείο Αμυνας τοποθετείται ο Φ. Κουβέλης, που εισέρχεται τελικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επισημοποιώντας έτσι τη σύμπλευσή του.

Υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, στη θέση του Κ. Ζουράρι που είχε παραιτηθεί πριν από λίγο καιρό, τοποθετήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Τη Ρ. Αντωνοπούλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντικατέστησε ο μέχρι χτες ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθ. Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο Κ. Στρατής.

Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες.

ΚΚΕ: Η ηθική της κυβέρνησης κρίνεται από την αντιλαϊκή της πολιτική

Σε σχόλιό του για τον ανασχηματισμό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο από το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί, υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον "εξ ανάγκης" ανασχηματισμό».