Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Κρήτη οι συνταξιούχοι ενώθηκαν με εργαζόμενους στο ΚΔΑΥ

2017-09-22 07:37

Στο δρόμο οι συνταξιούχοι και οι εργάτες της Ανακύκλωσης

Οι χτεσινές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο ξεκίνησαν από το μεσημέρι, όταν η παγκρήτια σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων συνεχίστηκε με μαχητική κινητοποίηση στους δρόμους της πόλης.

Μαζί με τους συνταξιούχους ενώθηκαν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου (Ανακύκλωση), οι οποίοι βρίσκονταν χτες σε 24ωρη απεργία, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με τις οποίες διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και αξιοπρεπή μισθό.

Η πορεία έφτασε έξω από το πολιτιστικό κέντρο που πραγματοποιήθηκε το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο...

«Εχουμε το ίδιο όραμα και την ίδια αγωνία για τον τόπο και μ' αυτούς που είναι έξω και κρεμάνε τα πανό», είπε χτες ο πρωθυπουργός από το βήμα της κυβερνητικής φιέστας, επιβεβαιώνοντας ότι το βαρέλι της κυβερνητικής κοροϊδίας και εξαπάτησης δεν έχει πάτο. 

Πόσο μάλλον που, για μια ολόκληρη ώρα προηγουμένως, ανέπτυσσε ένα «όραμα» βγαλμένο από τα πιο τρελά - και άγρια για τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους - όνειρα των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, των καπιταλιστών της γης και βέβαια των ενεργειακών κολοσσών, για τους οποίους η κυβέρνηση στρώνει κόκκινο χαλί και εμπλέκει τη χώρα πολύ βαθιά στα σχέδια ΗΠΑ - ΕΕ και ΝΑΤΟ, που βάζουν φωτιά στην περιοχή. 

Η μόνη «αγωνία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αυτή είναι, αλλά και το πώς θα βάλει «στον πάγο» το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να στρατεύσει το λαό στην υπόθεση του κεφαλαίου. 

Δε λέμε, βέβαια: 

Είναι και το θράσος ένα απαραίτητο προσόν, για τις βρώμικες αυτές «δουλειές» του κεφαλαίου...