Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Κεραυνός εν αιθρία ή «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ»

2019-11-08 09:59

Απορίες... 

Για το «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ»

 

Κήδεψαν τον νεκρό συνάδελφό τους οι απεργοί της ΛΑΡΚΟ

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ» ήταν ο τίτλος στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, και είναι να απορεί κανείς πότε ακριβώς «προδιαγράφηκε» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο θάνατος ενός ακόμα εργάτη. 

Σε ανάρτησή της, μάλιστα, η πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου επικαλείται τις καταγγελίες που έκανε την περασμένη Δευτέρα το κλαδικό Συνδικάτο του Μετάλλου για το σοβαρό «ατύχημα» που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών εργαζομένων στο εργοστάσιο, και αναρωτιέται: 

«Αραγε ελήφθησαν υπόψη οι καταγγελίες αυτές από την επιχείρηση και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα; 

Εγινε οποιαδήποτε ενέργεια, έλεγχος στην εταιρεία, για τη λήψη μέτρων ασφαλείας μετά τις καταγγελίες;». 

«Η επιχείρηση και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι το τραγικό αυτό γεγονός το τελευταίο», καταλήγει η υπουργός.    

Ο ΣΥΡΙΖΑ  να κοιτάξει... στον καθρέφτη

Θυμίζουμε στην πρώην υπουργό ότι οι καταγγελίες του συνδικάτου για τις παγίδες θανάτου στη ΛΑΡΚΟ δεν ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, αλλά επαναλαμβάνονται όλα τα τελευταία χρόνια, στα πέντε από τα οποία κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να πάρει κανένα μέτρο. 

Θυμίζουμε, επίσης, ότι στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επίσης θανατηφόρο «ατύχημα» σε μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, για να μη μιλήσουμε για τους δεκάδες τραυματισμούς. 

Ο τελευταίος σκοτωμένος ήταν στις 11 Ιούλη, λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές. 

Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για ευθύνες, ας σταθεί δίπλα στη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις κι ας κοιταχτούν όλοι μαζί στον καθρέφτη. 

Γιατί είναι αυτοί που προώθησαν βήμα βήμα, σε συνεργασία με την ΕΕ, την πολιτική απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ, με στόχο να την κλείσουν ή να την πουλήσουν, με κριτήριο πάντα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Γιατί με την πολιτική τους έχουν μετατρέψει σε παγίδες θανάτου τους χώρους δουλειάς, στρώνοντας το δρόμο για τα επόμενα εργοδοτικά εγκλήματα.