Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Καλούμε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν την ενότητα και τον αγώνα

2015-08-19 13:19
Σε θέση μάχης οι συνταξιούχοι

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καταγγέλλουν τα βάρβαρα μέτρα που περιέχει και το 3ο μνημόνιο

 

Από κινητοποίηση με τη συμμετοχή των συνταξιούχων της Αττικής, τον περασμένο Ιούνη
Από κινητοποίηση με τη συμμετοχή των συνταξιούχων της Αττικής, τον περασμένο Ιούνη

ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Σε θέση μάχης δηλώνουν ότι βρίσκονται οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, απέναντι στα νέα μέτρα που φέρνει το 3ο μνημόνιο. Σε ανακοίνωσή τους, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ σημειώνουν:

 

«Η "αντιμνημονιακή" κατά τ' άλλα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν αλέκτορα φωνήσαι απέδειξε για μια ακόμη φορά τι εννοούσε όταν διατυμπάνιζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Αυτά στα λόγια για να κοροϊδέψουν το λαό, γιατί στην πράξη η κυβέρνηση διαφορετικά πράττει.

Επειδή λοιπόν το κράτος έχει συνέχεια (όπως άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει), έρχεται τώρα η κυβέρνηση να εφαρμόσει πιστά στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου που πρόσφατα στη Βουλή ψήφισε, από κοινού με τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, όλες τις αντισυνταξιουχικές, αντεργατικές, αντιλαϊκές αποφάσεις των μνημονίων 1 και 2 και τους νόμους που απορρέουν από αυτά.

Δηλαδή, τους νόμους 3863/2010 και 4093/12, προκειμένου να λεηλατήσει εκ νέου τις ήδη τσακισμένες συντάξεις, στέλνοντας τους συνταξιούχους κυριολεκτικά στον Καιάδα, αφού αφαιρεί το ποσό των 100 ευρώ από την κατώτερη σύνταξη των 486 ευρώ, σε πρώτη φάση, με βάση την εγκύκλιο που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης.

Δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αφού από τις 30/7/15 επιβάλλει και νέο χαράτσι στις κύριες συντάξεις με αύξηση κατά 50% της μέχρι σήμερα εισφοράς για την Υγεία στο αρχικό ποσόν των συντάξεων και την επιβολή του ποσοστού 6% στις επικουρικές συντάξεις για πρώτη φορά στο καταβαλλόμενο ποσό. Επίσης, από τον ερχόμενο Μάρτη αρχίζει η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ολες οι κατηγορίες των συνταξιούχων τσακίζονται, η θέση τους χειροτερεύει και γίνεται δραματική. Επονται νέα αντισυνταξιουχικά, αντεργατικά μέτρα, όπως η συνέχιση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, η άμεση και έμμεση φορολογία, οι νέες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό κι άλλα που δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο. Τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο για τη δήθεν ανάπτυξη.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους μπροστά σε αυτή την επίθεση να δυναμώσουν την ενότητα και τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Η ελπίδα έρχεται μέσα από τη μαζικοποίηση των σωματείων και τη δράση των συνταξιούχων, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες κάτω από τα πανό των σωματείων μας».