Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Και νέο δωράκι στους μεγαλοεπιχειρηματίες από την κυβέρνηση

2016-06-18 07:22
Ολα για το κεφάλαιο
 

 

Την Πέμπτη, αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει στα μουλωχτά μια διάταξη σε νόμο του 2015, με την οποία οι μεγαλομέτοχοι εταιρειών που λύονται ή συγχωνεύονται είναι υπεύθυνοι για τις οφειλές αυτών των εταιρειών απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Το δωράκι αυτό στους μεγαλοεπιχειρηματίες δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. 

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στους τελευταίους νόμους, θυμηθήκαμε μερικά ακόμα, όπως: 

Η κατάργηση από 1η Ιούνη του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η απαλλαγή από φόρους και τέλη μεταβίβασης των χαρτοφυλακίων με τα «κόκκινα» δάνεια, που θα πουλήσουν οι τράπεζες σε άλλους «επενδυτές». 

Οι διαγραφές τυχόν μελλοντικών προστίμων για ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και μονοπώλια, που εμπλέκονται σε υποθέσεις «οριζόντιων συμπράξεων» για το μοίρασμα των κρατικών διαγωνισμών και για την απόσπαση των έργων με προνομιακούς όρους. 

Αν στα παραπάνω συμπληρώσουμε τις προβλέψεις του επενδυτικού νόμου για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις αντιπαραβάλουμε με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και τις ανατροπές των τελευταίων μόνο μηνών, δημιουργείται η πραγματική εικόνα της ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης, υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.